Ambalaj Beyanı

Üyeler Görebilir
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
Üyeler Görebilir
daha önceki yıllarda ambalajlarda yırtılan deformasyona uğrayanlar fire olarak bildirilmiş onun hesabını yapmışlardı ben nasıl yapıldığını bilmiyorum o yüzden anlayamadım.
 
Üyeler Görebilir
@asya gltkn Örnek vereyim, mesela 100 kg ambalaj malzemesi aldınız. Bunun 80 kg'mını bir ürünü sarmak için kullanacaksınız. 80 kg ambalajı sararken 25 kg yırtılma meydana geldi ve bu miktarı lisanslı firmaya verdiniz. Bu 25 kg miktar fire (atık) miktarınızdır.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar kolay gelsin PS ambalaj bildirimi yapacağım ama koli bandı hammaddesi akrilik olarak geçiyor fakat bildirim ekranında akrilik yok. Ne olarak bildirim yapıyorsunuz? bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Fireler piyasaya sürüldüğünde atık olarak toplanması gereken ambalaj atığı olarak kabul edildiği için fire miktarlarının piyasaya sürülen miktara eklenmesi istenmektedir. İl müdürlüğü ile yapmış olduğum görüşmede bu şekilde görüş bildirilmişti.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, TAT ve GDT olarak belediye ile sözleşme yaptık.
1)Belgeleme için YK ile sözleşme yapma zorunluluğumuz var mıdır? (Geçmişteki yazılarda olmadığı yazıyor ancak Çevko var dedi.)
2)Çevko ile sözleşme yapmak istediğimizi söyledim ve o da bana şuan için hiçbir firma ile sözleşme yapmadık. Bizden haber bekleyin dedi. Bu durumda olan var mıdır? Başka bir YK ile mi görüşmem gerekir?
Şimdiden çok teşekkür ederim:)
 
Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Aynı durumu ben de ÇEVKO ile görüştüğümde yetkilendirilmiş kuruluş ile anlaşma yapmamıza gerek olmadığını söylediler. Zaten diğer yklar telefon açınca mail atın diyor maillere de dönmüyor ?

Siz de arayıp şansınızı deneyebilirsiniz. Hatta olumlu dönüş alırsanız bana da bilgi verebilirseniz çok çok mutlu olurum ?
 
Üyeler Görebilir
Biz TAT tesisiyiz. YK ile ilgili inanın hiçbir bilgiye sahip değilim. Bu belediye muhabbetinden şart koşuluyor diye duydum. Çevko dahil hiç kimse şart demedi henüz. Ambalaj yönetmeliğinde;

Belediyelerin görev ve yetkileri

MADDE 8


4)
e) Ambalaj atıklarının ayrı toplanması için ambalaj bilgi sistemi üzerinden ambalaj atıkları yönetim planını hazırlamakla, yetkilendirilmiş kuruluşla işbirliği yapılması halinde ise planı yetkilendirilmiş kuruluşlarla birlikte hazırlamakla, hazırlanan planı ambalaj bilgi sistemi üzerinden sunmakla

Bana söylenen şu şekildeydi: Eskiden de zorunluluk yoktu ama şimdi yönetmelikler de değişiyor. Yk ile anlaşmadan da belediye ile çalışabilirsiniz.

Ayrıca ambalaj yönetmeliğinde yine yetkilendirilmiş kuruluşun görevleri de yazıyor. Finansal açıdan geri dönüşüm tesisine desteği oluyor. Özellikle ekipmanlar konusunda. Ama bakanlık şu sıra ykları aradan çekmeye çalıyor gibi bir izlenim bıraktı. Bu nedenle YKlar durum netleşmeden sözleşme yapmak istemiyor.

Ekstra bilgisi olan arkadaşlardan da destek bekliyoruz, lütfen ?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba; branda,naylon örtü, strec rulo ambalaj olarak bunların bilgisini verdi firma bildirimi yapılırken ne olarak girmem gerekiyor
 
Üyeler Görebilir
Belgelendirme de kullanılmak isteniyorsa TAT lar tarafından YK lar ile anlaşmak zorunlu aksi takdir de toplanan ambalaj atıkları belgelendirmede kullanılmıyor.
Dönüş konusuna gelirsek YK lar önce bildirimleri toplar işine yarayacak malzeme gruplarına göre ve tonaj miktarlarına göre TAT firmalarına dönüş sağlar.
Her YK nın online bildirim formu vardır sisteminde.Olumlu olursa dönüş yapılıyor,olumsuz olursa dönüş yapılmıyor.Bu sene YK ların son senesi olduğu için de nisan-mayıs aylarında bildirimleri alıyor haziran temmuz aylarında dönüş sağlanır.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar
Paketlemede kullanılan koli bantlarının ambalaj beyanında beyanı yapılacak mı? Bağlı bulunduğumuz İl müdürlüğü tedarikçi firmalara yapmayın demiş ama benim yönetmelikten anladığım yapılması yönünde.
 
Üyeler Görebilir
Beyan için firmaları ararken koli bantlarını aldığımız firmaların hepsi "biz ambalaj beyanı yapmıyoruz" dediler. Bende bu sebeple yapmadım.
 
Üyeler Görebilir
ambalaj tanımına uymadığı için kapsam dışı olarak biliyorum bende.Bu yıl etiketler ve nakliyede kullanılan koruyucu tel benzeri malzemeler de bildiren firmalarımız var.
 
Üyeler Görebilir
Nihal Hanım, fireler Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği Ambalaj Atığı kapsamı dışındadır. Fireleri tehlikesiz atık olarak yönetmemiz gerekiyor o nedenle. Yanlış anlamış olabilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar
Ek-5 B2 Bir Önceki Yıl Piyasaya Sürülen ve Gerikazanım/Bertarafı Bu Yönetmelik Kapsamı Dışında Yapılacak
Ambalajların Toplam Miktarı bölümü konusunda bilgisi olan var mı? Yönetmelik Kapsamı dışında yapılacak Gerikazanım bertaraf derken neyi kastetmiş olabilir?
 
Üyeler Görebilir
Örnek verecek olursak; benim tesisimde kimyasal üretimi yapılıyor. Bu kimyasallar öncelikle PP çuvallara konuluyor. Sonra bu çuvallar, PE malzeme olan streç ile toplu hâlde bağlanıyor. En son olarak ahşap palete yüklenip, nakliye ediliyor.

Ben PP ve PE malzemeleri; B2 kısmına giriyorum. Çünkü bunlarla işler bitince "ambalaj atığı" olarak değerlendirilmiyor. Kontamine ambalaj olarak değerlendiriliyorlar. Ahşap kısmını ise B1'e giriyorum çünkü ürün ile teması yok denecek kadar az. Bu nedenle ambalaj atığı olarak nitelendiriliyor. Lisanslı firmalara para karşılığı satılabiliyor.
 
Üst