Asidite Tayini

Üyeler Görebilir
ASİDİTE TAYİNİ

1. DENEYİN AMACI
Deney numunesinde farklı asidik türlerinin tespiti amaçlanmaktadır.

2. DENEYİN ANLAM VE ÖNEMİ
Asidite, suyun bazı nötralize etme kapasitesinin bir ölçüsüdür. Doğal sular büyük ölçüde zayıf asitler içerirler. Zayıf asitlerin en önemlisi karbonik asittir. Karbonik asitin titrasyon eğrisi incelendiği zaman pH dönüm noktasına pH=8,2–8,3'den önce ulaşmadığı görülür. Buna göre pH=8,2–8,3'den az olan tüm suların asidite içerdiği söylenebilir. pH'sı 4,5–8,3 arasında olan suların asiditesine "Fenol Ftalein Asiditesi", pH'sı 4,5'dan küçük olan suların asiditesine ise "Metil Oranj Asiditesi" denir. Metil oranj asiditesi mineral asitlerden ileri gelir.
Asidite parametresi en çok doğal sularla atıksuların korozif özelliklerinin belirlenmesinde kullanılır.

Devamı Ektedir

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Çevre Mühendisliği açısından önemine buradaki bilgilere ek olarak başka ne söyleyebiliriz? Rapor hazırlamam lazım da asidite ile ilgili...

Üyeler Görebilir
tşk ederim :) henüz 2.sınıf öğrencisiyim o yüzden pek bir tecrübem yok ama yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

Üyeler Görebilir
Rapor hazırlama süreniz bitmediyse rapor örneği gönderebilirim.Bende 2. sınıfım lab. raporları elimde mevcut istediğiniz var mı ?

Üyeler Görebilir
Alkalinite ve sülfür tayini raporları varsa iyi olur aslında düşünceniz için çok teşekkür ederimm :) asidite raporunu hazırladım ama daha vermedik hocaya

Üyeler Görebilir
Rica ederim. İstediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum. :) Asidite deneyi ve belki lazım olur diye asidimetri deneyinide ekledim. Biz alkalinite ve asiditeyi aynı raporda hazırlamıştık ama yorum ve hesapları ayrı. İnşallah yararı olur. Sülfat deneyini bulamadım bende tam halini arkadaşımdan rica ettim. Gönderince eklerim.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
karbondioksit ve mineraller suda çözününce asit oluştururlar diyebilirim basit bi mantıkla
CO2+H2O =H2CO3 gibi tepkimeleri asiditeyi arttırır olabilir sorunun cevabı.