Atık Kodları Hk.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan sanem25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba, 15 02 02 ve 15 01 10 kodları için hangi atıkların gönderimini yapılabilir? Birde kimyasal ile temas eden latex eldivenler hangi atık kodu ile gönderim yapılmalıdır? Kontamine olarak mı değerlendirmek gereklidir?
 
Üyeler Görebilir
150202 atık kodunda eldivenin sadece yağla kirlenmiş olması mı gerekir yoksa normalde kkd olarak işçilerin kullandığı eldivenler var onları dahil etmek kontamineye mantıklı gelmedi sadece kullanmaya bağlı kirlilik var herhangi bir yağ veya kimyasalla temas yok
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Öncelikle atık kodunun açıklamasında, "koruyucu giysiler" ibaresi de geçiyor. Bu nedenle yağ kısmını hesaba katmadan da dahil edebilirsiniz. Yok derseniz ki bence bu atık tehlikesiz, Tübitak'tan EK-3B Analizi (MAM Analizi) yaptırıp 15 02 03 kodu ile çıktı sağlayabilirsiniz. Ancak direkt olarak bu kodla vermeniz yasaktır.
 
Üyeler Görebilir
Atık kodları ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Atıkların (Tehlikeli, Tehlikesiz ya da Ambalaj) çıkışı yapılırken, irsaliye ve dolayısıyla fatura edildiği takdirde faturaya malın cinsi kısmına atığın cinsi ve atık kodunun yazılması gerekiyor ve hatta denetimlerde de, görmekte istiyorlar, bunları biliyorum ama muhasebe de kendi yazılım programında stok, satış veya belli hususları görmek için işletmenin koymuş olduğu veya muhasebede geçen adı ile fatura ve irsaliye de yazılıyor.
Resmi olarak atığın isminin ve atık kodunun irsaliye veya fatura da yazması gerektiğinin bir yazısı var mı, herhangi bir yönetmelik veya yasal mevzuatta yeri var mı.
Böule bir durum ile karşılaşasan oldu mu ya da yazılmayıp muhasebenin kendi programına göre gidilse bir sorun çıkar mı
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Muhasebe birimi porgramların da atığın cinsini değiştirme yetkisi vardır. Çoğu muhasebe birimi ambalaj atığı veya tehlikesiz atık yerine "hurda" ifadesini kullanmaktadır. İl Çevre Müdürlüğü; kesilen faturalarda atığın cinsini görmek istiyor. Çünkü hurda ibaresi kesildiği zaman atığın cinsinin ne olduğu belli olmuyor. Eğer muhasebe programında değiştirilme şansı yoksa faturalarda parantez içerisinde "Ambalaj atığı veya tehlikesiz atık" ibaresini kullanabilir.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi Bende bir konuda size danışmak istiyorum. Ambalaj beyanını her ay yapan firmamın sistemde elektrik faturasını yüklemesi gerekiyor. Ancak faturalar bir sonraki ayın ilk haftası ellerine ulaştığı için beyanı o evrak konulmadan tamamlıyor. Bu sorun teşkil eder mi?
 
Üst