Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mehmet ZenginÜstadım; Bakanlık tarafından arkadaşımın çalıştığı kuruma gönderilmiş ve kendisi de paylaştı. Bu yazı il çevre müdürlüklerine ve diğer kurumlara gönderildi. Bakanlıkta kendi sitelerinde paylaşır.
Bu konudan bağımsız ama bir şey sormak istiyorum. Bu gider pusulası kesme işinde şahıslardan alındığı için TC leri işlenerek kesiliyormuş ancak bir her isme belirli bir miktara kadar gider pusulası düzenlendiği için bunu da o aileden kaç kişi varsa hepsinin tc si kullanılarak o ay için belki o soyadından 100.000 TL lik gider pusulası düzenleniyor. bunun dayanağı nedir, bu adamlar vergiden kaçmak için mi bu parayı 10 kişiye bölüyor yoksa böyle bir kanun mu var şu miktara kadar gider pusulası kesilebilir bir kişiye diye mi bu konuda fikriniz var mı?
Gider pusulası için 10.01.1961 tarihli ve 10705 sayılı Vergi Usul Kanunu'nu inceleyebilirsiniz. Gider pusulası kanunun 234. maddesinde geçmektedir;
Gider pusulasının üst sınırı limiti için Maliye Bakanlığı'nin 02.01.2012 tarihli B.07,1.GİB.4.41.15.02-VUK-2011/5-2 sayılı özelgesinden inceleyebilirsiniz.
Merhabalar. peki bu atık toplayıcılarının sıfır atık sistemine kaydı nasıl yapılacak ve toplanan atıklar o sisteme nasıl işlenecek ben bunu tam anlamadım?
Belediyelerin sıfır atık kapsamında toplamış oldukları atık bilgilerini girmiş oldukları sıfır atık bilgi sisteminde atık toplayıcılar ile ilgili sekme bulunmaktadır. Atık toplayıcıları toplamış oldukları atıkları belediyenin sistemine verdikleri zaman Belediyeler sıfır atık bilgi sisteminden ilgili sekmeye giriş yapacaklar. Eğer atık toplayıcıları toplamış oldukları atıkları lisanslı firmalara götürürlerse zaten lisansı firmaların kullanmış oldukları sistem var ve bu sisteme girişler yapılacaktır (Sistem; kütle denge sistemi).
Olgaç Sürmelihindiolgaç bey merhaba bizde il belediyesi olarak sıfır atık sistemi kullanıyoruz ama dediğiniz sekme bulunmamaktadır. Yada bakanlıkça aktifleştirilmemiştir. Daha detaylı bilgi veya görsel paylaşma imkanınız varmı?
Not: ilde atık getirme merkezi ve geri kazanım tesisi bulunmamaktadır.
EMRE.ALKANSıfır atık bilgi sisteminde sekme olması lazımdı. Hatta başka bir belediye de çalışan arkadaşım da sekme olduğunu söylemişti. Belki sistemde düzenleme yapılıyordur.
genelgenin 10. Maddesinde getirme merkezi , aktarma merkezi ya da belediye sınırı içerisinde kalan lisanslı işletmeye verilmesi esas alınmış . Belediyenin lisanslı firmasına vermediği takdirde verilere nasıl ulaşılacaktır ?
deryaünlüBENCE BURADA AMAÇ BEELDİYELERİN KURDUĞU SIFIR ATIK GETİRME MERKEZLERİNİ FAAL HALE GETİRMEK ÇÜNKÜ ŞUAN KİMSE ATIK GETİRMİYOR ORAYA BEELDİYELERDE GİRİŞ YAPAMIYOR. ÇEKÇEKÇİLER ZATEN EVLERDEN ÇIKAN MAZLEMELERİ TOPLUYOR ORAYA GELEN HER ÜRÜN GİRİŞ VERİSİ OLACAK BELEDİYELERDE SIFIR ATIK EKRANINA GİRİŞ YAPABİLECEK O KOCA ALANLARI BOŞA YAPMAMIŞ OLACAK ŞAHSİ AKNAATİM BU YÖNDE.
Şeyma BilginMerhabalar. Sıfır atık bilgi sisteminden çalıştığınız belediyenin sistemine girip toplayıcı sekmesinin altında çıkan toplayıcı kaydet sisteminden kişilerin bilgisi girilerek kayıt yapılacak.(ekran görüntüsündeki gibi) Daha sonra belirtilen şartlarda( yayınlanan geneldeki) gibi bir kimlik kartı düzenlenecek.
Anonim (4922)Lisanslı geri dönüşüm firmaları için belediye sıfır atık sistemine kayıt olmak gerekmiyor. Ama kendiniz için eçbs üzerinden sıfır atık sistemine kaydınızı yapmanız ve temel seviye sıfır atık belgesini almanız gerekiyor hocam.
EMRE.ALKANBen netlik kazanması adına sormak istiyorum. Benim anladığım ambalaj atığı toplama ayırma tesislerinin sıfır atık belgesi almasına gerek yok peki geri dönüşüm firması neden alsın, onların çoğunda hem toplama hem hem geri kazanım oluyor. Sadece geri kazanım olanlarda ambalaj atıklarının hepsinin yönetimi olmadığı tek kod üzerinden ilerlediği için mi sıfır atık belgesi alıp diğer ambalaj kodlarını yönetmesi için temel belge alması lazım.
Durumu şöyle değerlendirelim; Sıfır Atık Yönetmeliğine göre "ÇED Yönetmeliği'nin ek-1 ve ek-2 kapsamına giren sanayi tesisleri" temel seviye sıfır atık belgesi almalıdır. Ancak ÇED Yönetmeliğinin ek-1 ve ek-2 kapsamına girdiği halde organize sanayi bölgesinde yer alan firmaların temel seviye sıfır atık belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu tür firmalar isteği halinde belge alabilirler.
Ambalaj atığı geri kazanımı yapan firmalar ÇED Yönetmeliği kapsamına girmemektedir ve Sıfır Atık Yönetmeliği'nin "Bina ve Yerleşkeler için Uygulama Takvimi" kapsamına girmediğinden dolayı temel seviye sıfır atık belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllülük esasına göre belge alabilirler.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.