Atık yönetimi yönetmeliği yayınlanmıştır

Üyeler Görebilir
Yürürlükten kaldırılan mevzuat
MADDE 27 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren;
a) 14/3/1991 tarihli ve 20814 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği,
b) 14/3/2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği,
c) 5/7/2008 tarihli ve 26927 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik,
yürürlükten kaldırılmıştır.


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
@deniz giray

Tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliği 02.04.2016 tarihinde yürürlükten kalkacağı için, geçici depolama izni zorunlulugu bu tarihten sonra istenilen bir yükümlülük olacaktır.
 
Üyeler Görebilir
(6) Atıkların tehlikelilik özelliklerinin belirlenmesi için yapılan analiz çalışmalarının sonuçları üretim prosesi, hammadde veya katkı maddelerinde bir değişiklik olmaması halinde 5 yıl süre ile geçerlidir. Ancak, Bakanlığın gerekli gördüğü hallerde analiz çalışması yenilenir. Üretim prosesi, hammadde veya katkı maddelerinde bir değişiklik olması halinde analiz, değişiklikten itibaren 3 ay içerisinde yenilenir.

Atık yağ analizleri 5 yıl geçerli olacak artık.
 
Üyeler Görebilir
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;
a) Ek-4 atık listesinde verilen atıkları,

Atık madeni yağlarda bu kapsamda değerlendirilmelisi gerekmektedir.Atık yağların kontrolü yönetmeliğine tabi bu yönetmelikten muaf olması mümkün değildir.Gerekli düzenleme Atık yağların kontrolü yönetmeliğinde yapılacaktır diye düşünüyorum.
 
Üyeler Görebilir
@landwarior

"En iyi soru" butonu olsa da şu soruya yapıştırsam. :)

Not: Bir de ben kilitleyici sorular sorarım zannederdim. Tıkandım kaldım şu an:) Haydi biraz kafayı çalıştıralım:
Yenilebilir yağlarda kasıt mutfaklarda yağların yere dökülmesi, uzunca bir süre kullanılmaması durumunda tüketim tarihinin geçmesi sebebi ile atık olarak sınıflandırılması olarak algıladım şu an. Tabi normal çıkan bitkisel atık yağlara göre bu miktar devede kulak.
 
Üyeler Görebilir
@Melih Coşar

M işaretli atık kodlarının altlarında ayna kodlar denen kodlar var. Örneğin;
16 03 05*Tehlikeli maddeler içeren organik atıklarM
16 03 0616 03 05 dışındaki organik atıklar
[TBODY] [/TBODY]
yada
15 02 02*Tehlikeli maddelerle kirlenmiş emiciler, filtre malzemeleri (başka şekilde tanımlanmamış ise yağ filtreleri), temizleme bezleri, koruyucu giysilerM
15 02 0315 02 02 dışındaki emiciler, filtre malzemeleri, temizleme bezleri, koruyucu giysiler
[TBODY] [/TBODY]
Ek-3B analizi ile tehlikesiz olduğunu kanıtladığınız aşağıdaki kodu kullanabiliyorsunuz. Analizini yaptırmadığınız atık için ayna kodları kullanamazsınız, en azından Çevre Görevlisi eğitiminde Oğuzhan Akınç öyle demişti.
 
Üyeler Görebilir
Atıkların ithalatı MADDE 22 – (1) Tehlikeli atıkların, serbest bölgeler dâhil Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine girişi yasaktır. Ancak, sektör itibari ile ekonomik değere haiz atıkların, kontrole tabi olarak ithalatına izin verilebilir. Bu izinlere ilişkin esaslar, Bakanlık görüşü doğrultusunda Ekonomi Bakanlığınca yayımlanacak düzenlemelerle belirlenir.

Çevre Kanunu Madde 13 – (Değişik: 26/4/2006 – 5491/10 md.) Tehlikeli atıkların ithalatı yasaktır. Bu ikisi biraz çelişmiyormu? Ne gibi atıklar ithal edilebilirki?
 
Üyeler Görebilir
2016 yılı Aralık ayında firmamıza yapılan denetimde geçici depolama izni için gerek olmadığını söylemişler. Çünkü daha önce ki denetimlerinde ikinci bir atık alanı istemişler ve şuan iki atık alanı mevcut. Sanırım 1000 kg mantığıyla yaklaşıp izin gerekli değil dendi. Yine de kafamda soru işareti kaldı, yapılmalı acaba? Daha sonra benim de olduğum bir denetim de (bu sefer farklı kişiler) ikinci atık alanı gerekli değilmiş aslında dediler. Bu da trajik komedi sanırım. Ama fabrikadakiler gülmedi..
 
Üst