Atık yağ beyanı ve jeneratör bildirimi hk.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (adde)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bilgilenmek amacıyla eski soru cevapları okurken Atık Yağ Beyanı ve Jeneratör Bildirimi hakkında sorular gördüm.
Bu bildirimler hala yapılıyor mu yoksa eskiden miydi?
(yeniyim bilmiyorum)
 
Üyeler Görebilir
Beyanların neden ve ne için yapıldığını bilmeniz, soruların yanıtını bulmayı kolaylaştıracaktır.

Jeneratör Beyanı; Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği EK-5 Madde 2.7 gereğince yapılmaktadır. İlgili maddede acil durumlarda kullanılan (jeneratör gibi) ekipmanların kullanım sürelerinin, 500 saati geçtiğinde emisyon raporu hazırlanması gerektiği bilgisi yer almaktadır. Jeneratör Beyanında da bu bilgiyi vermiş oluyorsunuz. 500 saati geçmediyse de; "ben 500 saati geçmediğim için ölçüm yaptırmadım" sorusuna cevap vermiş oluyorsunuz.

Atık Yağ Beyanı ise; önceki yönetmelikte olan bir mevzuydu. 30.07.2008 tarihinde çıkmış olan Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğinde; atık yağ üreticilerinden her yıl bu beyanı yapmaları istenirdi. Ancak 21.12.2019 'da yayımlanan "Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği" ile ilgili beyan yükümlülüğü ortadan kaldırılmıştır.

İyi çalışmalar.
 
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Anonim (adde)Her yıl aynı zamanlarda yapmanızı öneriyorum. Örneğin ben her yıl Şubat sonuna kadar bildirimlerimi yapmış oluyorum. Resmi olarak tarih limiti belirlenmemiş. İl Müdürlüğünüze bildirmeniz gerekiyor. Dilekçe örneğini bir süre önce aşağıdaki linkte paylaşmıştım. Gerekli revizeleri yaparak sunabilirsiniz:

ÇMNet - Dilekçe ve Taahhütname Indeksi
 
Üyeler Görebilir
Cem YılmazCem bey merhaba. Jeneratör bildirim dilekçe örneğinizi okudum. ''yıllık 500 saati geçmemektedir'' yazıyoruz ya dilekçede ama yine de ne kadar saat kullandığımızı ek olarak yazmamız gerekmez mi? il müdürlüğü ''nereden bileceğiz 500 saati geçmediğinizi kaç saat kullandınız yazmamışsınız ki'' diyebilir gibime geliyor :D o yüzden yine de kaç saat çalıştığını yazalım mı yoksa 500'ü geçmiyor demek yeterli mi?
 
Üyeler Görebilir
Anonim (56e4)Tamamen size kalmış. Benim bazı firmalarım direkt saat veriyor, onu yazıyorum. Vermeyenler için haliyle yazamıyorum. Hoş, sunduğunuz dilekçede de herhangi bir taahhüt vermiyorsunuz. Gönderilen dilekçe bir beyanat olduğu için ister saat yazın ister 500 saatin altında deyin aynı kapıya çıkıyor :)

Paylaştığım dilekçeleri Word ortamında paylaşma sebebim, gönlünüzce değiştirebilmeniz içindi. Zaten birçoğu, sunduğum dönemde Bakanlık adı "Çevre ve Şehircilik" olduğu için öyle kalmış. Revize etmekten çekinmeyin :)
 
Üst