Atıkların karayoluyla taşınmasına ilişkin tebliğ

Üyeler Görebilir
ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 18.01.2013
Resmi Gazete Sayısı: 28532

Amaç: Bu Tebliğin amacı; 5/7/2008 tarihli ve 26927 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-IV’ündeki Atık Listesinde yer alan atıkların karayolu ile taşınmasına dair esasların belirlenmesidir.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@hepaistos

bizdede tıbbi atık 50 kg nun altındaydı ama zaten tıbbi atık lisanslı firması atıgı kilosuna bakmadan sabit max 2 güne bir gelip alıyordu. sözleşmede de bu şekildedir zaten yıllık sabit ücret ödeniyordu oda çok fazla bile değildi.
 
Üyeler Görebilir
'TMGD istihdam etme noktasında ise Ulaştırma Bak. tarafından yürütülen belirttiğiniz geçici madde (30.06.2015) tehlikeli madde taşımacılık faaliyeti için değildir'

Kezban hanım bu hangi yönetmelik kapsamında? aradaki farkı söyleyebilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
Eski tebliğde kargo firmaları ile taşınabilmesi hakkında şöyle bir hüküm vardı:
"Madde 5(1) ğ) Tıbbi atıklar hariç olmak üzere 50 kg altında olan atıkların kargo ile taşınması ancak uluslararası tehlikeli yük taşımacılığına ilişkin belge almış olan kargo şirketlerince yapılır." ancak bu tebliğde göremedim.
Gerçi eski tebliğde tarif ettikleri özelliğe sahip bir kargo firması da yoktu ya neyse :) Yeni yönetmelikte bu hükme karşılık gelebilecek yeni bir hüküm gören var mı?
 
Üyeler Görebilir
@shalic

TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
Tehlikeli madde güvenlik danışmanı
MADDE 33 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki faaliyetleri gerçekleştiren işletmelerin, ADR Bölüm 1.8.3’te yer alan hükümlere göre tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alması zorunludur. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi, sınavı, yetkilendirilmesi, görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili hususlar Bakanlıkça belirlenir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etme
GEÇİCİ MADDE 4 – (1) 33 üncü maddede yer alan tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etme veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alma zorunluluğu (Değişik ibare:RG-27/8/2014-29101) 30/6/2015 tarihine kadar aranmaz.

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA TEBLİĞ
TMGD istihdam etme muafiyeti
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Perakende satış yapan akaryakıt, LPG, CNG ve LNG istasyon işletmeleri ile LPG, CNG tüp satışı yapan işletmelerin; TMGD istihdam etmek veya TMGD hizmet alma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
(2) Liman tesisleri ile hava yolu kargo terminallerinde tehlikeli maddeleri; gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
(3) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre K1, K2, C1, C2, L1, L2, R1, R2 Yetki belgesine sahip olup, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren taşımacıların TMGD bulundurma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
(4) Kamu kurum ve kuruluşlarında, TMGD istihdam etmek veya TMGD’den hizmet alma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
 
Üyeler Görebilir
@s.akgün

bu bilgiye nerden sahip oluyoruz?

TMGD istihdam şartında tehlikeli madde taşıma faaliyetlerinde gerekli diye biliyorum. her atık üreticisi danışmanlık belgesi alamaz sanırım.

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 20.03.2015
madde 5
(8) Bu Tebliğ kapsamında atık taşıma faaliyetinde bulunan firmaların en az bir çevre görevlisi
istihdam etmesi/çevre danışmanlık firmasından hizmet alması zorunludur. Bu çevre görevlisinin
Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik doğrultusunda Tehlikeli Madde
Güvenlik Danışmanı belgesine sahip olması gerekir.
 
Üyeler Görebilir
TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA TEBLİĞ
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, a) Tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan ve bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan olarak faaliyette bulunan işletmeler ile toplam araç taşıma kapasitesi elli ton ve üzerinde olan taşımacılık işletmelerini,...
şeklinde ifade yer alıyor.
 
Üyeler Görebilir
@Tuğba Çivioğlu
ADR de tablolar var ürününüzün özelliğine bakıp bulabilirsiniz. ADR-1 KISIM 3-Tablo A Tehlikeli Malların Listesi kısmından bulabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
MADDE 10 – (1) Çevre lisansı almış atık işleme tesislerinin yükümlülükleri aşağıda belirtilmiştir.
d) İlgili tüm taraflarca imzalanmış basılı UATF’leri üreticilere ve atık üreticisinin bulunduğu ilin il müdürlüğüne
otuz gün içerisinde göndermek

Bu maddede ne demek istiyor 'atık üreticisinin bulunduğu ilin il müdürlüğüne otuz gün içerisinde göndermek'
 
Üyeler Görebilir
@s.akgün

evet burada da tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan diyor yani, 50 ton üzerinde atık üreten atık üreticileri bu belgeyi almak durumunda sonucu çıkmıyor. benim bildiğim bu şekilde .
 
Üyeler Görebilir
@shalic
"bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda İŞLEM YAPAN..." olarak geçtiğinden atık üreticisini de kapsar.

@Tuğba Çivioğlu
fakat siz atıkları ne yapıyorsunuz göndermiyor musunuz?
 
Üyeler Görebilir
@Tuğba Çivioğlu siz gönderiyorsunuz sonuç olarak, gönderen olarak sorumlusunuz.
"GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Perakende satış yapan akaryakıt, LPG, CNG ve LNG istasyon işletmeleri ile LPG, CNG tüp satışı yapan işletmelerin; TMGD istihdam etmek veya TMGD hizmet alma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz. (2) Liman tesisleri ile hava yolu kargo terminallerinde tehlikeli maddeleri; gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz. (3) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre K1, K2, C1, C2, L1, L2, R1, R2 Yetki belgesine sahip olup, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren taşımacıların TMGD bulundurma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz. (4) Kamu kurum ve kuruluşlarında, TMGD istihdam etmek veya TMGD’den hizmet alma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz."
geçici madde 2 kapsamındaysanız 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz TMGD şartı.
 
Üyeler Görebilir
@Tuğba Yeşil

UATF'nin A nüshasının birini atık üreticisinin bağlı olduğu ilin il müdürlüğüne, B nüshasını ise atık üreticisinin kendisine 30 gün içinde gönderir demek istiyor.

Ekli dosyada 25. slaytta daha detaylı görebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Herkese kolay gelsin ben ilgili yönetmeliklerde 50 ton şartını bulamadım acaba nerede olduğunu yazabilir misiniz? Biz ÖTA Hurda işleme tesisiyiz ve yıllık 1000 tonu dahi geçiyoruz :)
 
Üst