Üyeler Görebilir
Yeni kurulacak bir boyahanede atıksu arıtma tesisi yapılması planlanıyor. Fakat bulundukları yerde daha önceden yapılıp bırakılmış bir tesis mevcutmuş ve bunu değerlendirmek istiyorlar. Literatüre dayandırarak uygun olup olmadığının tespiti gerekiyor.
Boyahanenin Atıksu debisi: 900 m3/gün (Evsel+endüstriyel)
SKKY Tablo: 10.3 dahilinde.
BOİ değeri: 360 mg/lt
KOİ değeri: 824 mg/lt
Mevcut olan betonarme havuz boyutları ise:
--Uzun Havalandırma Havuzu : 1 adet, 36*9*4,2 m, su derinliği 3,6 m – (uygunluğu sağlanamazsa betonarme havuz revize edilecek)
--Biyolojik Çöktürme Havuzu: 1 adet, derinlik: 3,5 m, havuz çapı: Q 15 m, dairesel betonarme - (uygunluğu sağlanamazsa betonarme havuz revize edilecek)
Ben uzun havalandırma havuzunun bu verilere göre çok büyük olacağının kanaatindeyim. Literatüre dayandıramadım. Sizinde fikrinizi almak isterim.
Şimdiden teşekkürler..
Boyahanenin Atıksu debisi: 900 m3/gün (Evsel+endüstriyel)
SKKY Tablo: 10.3 dahilinde.
BOİ değeri: 360 mg/lt
KOİ değeri: 824 mg/lt
Mevcut olan betonarme havuz boyutları ise:
--Uzun Havalandırma Havuzu : 1 adet, 36*9*4,2 m, su derinliği 3,6 m – (uygunluğu sağlanamazsa betonarme havuz revize edilecek)
--Biyolojik Çöktürme Havuzu: 1 adet, derinlik: 3,5 m, havuz çapı: Q 15 m, dairesel betonarme - (uygunluğu sağlanamazsa betonarme havuz revize edilecek)
Ben uzun havalandırma havuzunun bu verilere göre çok büyük olacağının kanaatindeyim. Literatüre dayandıramadım. Sizinde fikrinizi almak isterim.
Şimdiden teşekkürler..