Atıksu arıtma tesisi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan K.L.C
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar meraba, muğla bölgesinde yeni işe başladım. Bir yazlık site arıtması için atıksu konulu çevre izni almam gerekiyor ( arıtılan su bahçe sulamasında kullanılacak). Proje onay dosyası mevcut. İlk aşamada İl Uygunluk Görüşü için başvuru yapacağım evrak hazırlama aşamasındayım. Örnek olması için iş akım şeması ve proses özeti örneği paylaşabilir misiniz. İzin alma süreci için belirtmek istediğiniz notlar ve tavsiyeler var mı özellikle nelere dikkat etmeliyim
 
Üyeler Görebilir
Değerli meslektaşlarım Burcu Hanım ın da dediği gibi atıksu arıtma tesisine ilk nasil girdiniz mesela ayrıca bir belgeye sahip miydiniz ya da orada staj yapip kendinizi gösterme imkanı mı buldunuz? Bunun gibi ilk tecrübenizi bizimle paylaşır mısınız rica etsem ?
 
Üyeler Görebilir
Nasıl işe girdiniz diye soru sormak şu an için bana saçma geliyor. Hepimiz aynı Ülke' de yaşıyoruz özel sektör veya kamuda bir işe girmek için TORPİL kullanmanız gerekiyor. Kesinlikle hak ederek giren de vardır. Bunun tam verisi olmamakla beraber benim tahminim; İşe girenlerin %80' i tanıdık vasıtasıyla işe giriyor. İşe giremediniz diye kendinizi suçlamanın alemi yok kanımca. Canınızı sıkmayın saygı değer meslektaşlarım, umarım güneşli günler göreceğiz.
 
Üyeler Görebilir
Selamlar..
Mevcutta aktif çalışan fiziksel+biyolojik arıtma tesisimiz var. Yeni proje ile kimyasal arıtma sistemi de yapılacak.
Müşteri ziyaretinde bu durumdan artı ve eksileriyle bahsedilecek (verimlilik, çevresel faydaları vs.). Göremediğim tarafları elbette ki vardır, sizinde bu konuda yorumlarınızı merak ediyorum nasıl bir kıyaslamaya gidebiliriz
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz Dünyanın sonunu ne getirecek ? bu sorunun cevabını istiyorum sizden. Malum arkadaşın sorusu bu soruya yakın.
Forum kültürü farklı bir konudur. Size yanlış konuşan arkadaş yazdıklarınızı genel olarak yadırgamış. Burada birçok insana yardımcı olduğunuzu biliyorum.
Takılmaya gerek yok.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
Eksi kısmına kocaman bir MALİYET yazabiliriz. Bunun içerisinde enerji ve kimyasallardan tutun da, resmi evraklar için gidecek her şeyi dahil ediyorum :) Ayrıca kurulacak kimyasal arıtma neticesinde kullanılacak kimyasalların, bakterileri olumsuz etkileme ihtimali var. Yüksek ihtimalle çamur çıkışınız da artacaktır.

Artı kısmına ise tabi ki verimlilik eklenecek. KOI giderim verimi belki %95 seviyelerine yükselecek.
 
Üyeler Görebilir
Öncelikle Hayırlı olsun..

Devamında helal olsun...bu zamanda ilk işiniz olarak arıtma tesisinde çevre müh. olarak iş bulup çalışabiliyorsanız.!?

İnşallah zaman geçirdikçe,mesleğinizi de öğrenmiş olursunuz ;)
 
Üyeler Görebilir
Dünyanın sonunu insanlığın yapmış oldugunu, Fiziksel kimyasal vb. yapmış olduğu toplam bütünüyle Çevresel faktörler sonunu getirecek.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar. Benim de bir sorum olacak.. Katı atık d. depolama tesisinde işe başladım yeni mezunum. Henüz 3hafta oluyor. Tecrübeli mühendis arkadaş bugun yok ve arıtmayı ben kontrol edip rapor yazacağım. Çöp sızıntı suyu arıtma tesisi.. Acaba günlük olarak kontrol etmem gereken parametreler neler? Ve UF-NF sınırı nedir, en fazla ve en az kaç olmalıdır? Tecrübeli meslektaşlarım cevap verebilir mi ?teşekkür ederim iyi günler..
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar, öncelikle kendimi tanıtayım. İsmim Pınar, Kıbrıs'ta imar plan dairesinde çevre mühendisi olarak çalışıyorum. İlk iş deneyimim ve dairemizde benden başka çevre mühendisi olmadığı için bilgi eksikliği yaşıyorum. Eğer mümkünse bana yardımcı olabilir misiniz bi konu hakkında?
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz Doğrudur, iletişime geçmiştim ben Fatih bey ile. Sağ olsun bilgilerini paylaştı. Öncelikle dünkü sorum hakkında yazayım. Petrol tesisi yakınında imara açılması düşünülen alanlar mevcut hatta yakınlarında yerleşim alanı da bulunmakta. İstenilen şey imara çok fazla açılmaması ve bunun için insan ve çevre sağlığını kullanarak tesisler ile yerleşim alanı arası mesafenin ne kadar olmasıdır.
İkinci bir sorum ise inşaası yapılacak olan arıtma tesisinin sanayi tesisleriyle birleştiği zaman yeterli kapasiteye sahip mi. Aslında bu çok geniş kapsamlı bir soru ama sizlerin bana yönelteceği sorularla özele indirebiliriz diye düşünüyorum. ??
 
Üyeler Görebilir
@buğlem ada Açık konuşmak gerekirse daha Türkiye'deki yönetmeliklere bile tam hakim değilken; Kıbrıs'taki yönetmeliklere ne kadar hakim olabilirim bilmiyorum :) Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanlığının aşağıdaki sayfasından yönetmelikleri inceleyip; sizi kısıtlayan bir şey var mı yok mu ona göre ilerleme kaydedebilirsiniz:
Kıbrıs Çevre Mevzuatları:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Diğer konuya gelecek olursak; Atıksu Arıtma Tesisi öncelikle bir proje sürecinden geçer. Bu süreçte projeyi hazırlayan firmanın fizibilite çalışması yaparak kapasitenin yeterli olup olmayacağını ölçtüğünü düşünüyorum. Hesaplamalara güvenilmiyor ise; kanala bağlanacak tüm tesislerin günlük maksimum debileri ve bağlanacaksa evsel atıksuyun miktarı hesaplanarak proje sürdürülmelidir. Yeterli kapasiteye sahip olmadığında, arıtma ile ilgilenilmediğinde, düzenli çamur çıktıları yapılmadığında arıtma tesislerinin problem yaratacağını hatırlatmakta fayda var. ? Daha spesifik soru ve sorunların çözümleri için sadece ben değil bu konuda uzman arkadaşların da görüşü gerekiyor. Özellikle takıldığınız bir nokta var mı?
 
Üyeler Görebilir
@buğlem ada 2. Sorunuz için şöyle de bir şey var kentsel arıtma tesisleri tasarlanırken yedek havuzlar da (nüfusun artması ve ihtiyacın karşılanamaması durumunda inşaası yapılmak üzere) planlanır ve çizimi yapılır ama fiziksel olarak yapılmaz, yeri bellidir. Yani benim tahminim bunlar hesaplanmıştır ve kapasite anlamında sorun yaşanmaz
 
Üst