Atıksu arıtma tesisinde çevre izin süreci

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, atıksu arıtma tesisinde çevre mevzuatı kapsamında temel olarak yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

İlgili yönetmelik:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Bakmanız gereken EK-3 kısmı.

Öncelikle AAT'nizin dosyalarının tam olduğunu varsayarak ilerleyişi anlatıyorum.
1- Sistemden uygunluk yazısı başvurusu yapılır.
2- İl Müdürlüğünce saha denetimi yapılır. Uygunsa yazı verilir.
3- Uygunluk Yazısı alındıktan sonra 1 yıl içerisinde Geçici Faaliyet Belgesi başvurusu başlatılır. Bu aşamada yüklediğiniz dosyalar Uygunluk'takilerle benzerlik göstermektedir. ÇED Görüşü, Kapasite Raporu, Ticaret Sicil Gazetesi, AAT Proje Onay v.b.
4- GFB Başvurunuz onaylanırsa, onay tarihinden itibaren 180 gün içerisinde ÇEVRE İZNİ sürecini başlatmanız gerekiyor.
5- Çevre İzni aşamasında kullanılmak üzere, AAT giriş ve çıkışından 3 adet atıksu analiz raporu istenmektedir. Bunu da MELBES üzerinden oluşturacaksınız. 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna bağlı mer'i mevzuata uyacağınıza dair taahhütname, atıksu ve kanalizasyon şemaları (vaziyet planı üzerinde), gelecek 5 yıllık plan, su kullanımlarının dağılımları gibi dosyaları yükledikten sonra başvurunuzu başlatmış olacaksınız.
6- Onaylanırsa belgeniz 5 yıl geçerli olacak, belge süresi dolmadan yine 180 gün önce başvurunuzu başlatmış olmanız gerekecek.

Takıldığınız nokta hangisidir?
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Cem YılmazTesisin enerji teşvikinden faydalanabilmesi için geçici faaliyet belgesi yeterli mi yoksa çevre izninden sonra mı faydalanabiliyoruz? Çevre izni 6 ay sonra alınıyor diye biliyordum enerji teşviki altı ay sonra mı faydalanmış olacagız ? Şirket çevre iznini alırsa tesis belediyedeye devredildiğinde nasıl olacak?
 
Üyeler Görebilir
Nur A.Enerji Teşviki faydalanmak için çevre izni şart, GFB de iken teşvik alınamıyor, teşvik başvurmak için ise öncelikle geri ödeme belgesi almanız gerekiyor, geri ödeme başvurusu için de geri ödeme belgesi ile çevre iznindeki ünvan adres vergi No aynı olmalı, ayrıca elektrik faturaları da yine aynı isim ve vergi numarasına düzenlenmiş olmalıdır.
 
Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim bilgilendirme için Cem bey ama benim aslında sormak istediğim kısım bu söyledikleriniz dışında farklı olarak yapılacak bişey oluyor mu? Yoksa herhangi bir fabrikadaki işlediğimiz sürecin aynısı mı geçerlidir?
 
Üyeler Görebilir
mevzuat olarak yapılması gerekenleri soruyorsanız
*çevre izni alınması yenilenmesi
*kimlik belgesi çıkarılması
*atık su bilgi sistemine tüm istenen bilgilerin girilmesi/güncellenmesi
*enerji teşvikinden faydalanmak isteseniz geri ödeme belgesi alınması
*numune alımı için MELBES sistemine kayıt ve taleplerin yapılması
*çamur oluşması durumunda analizinin yaptırılması ve lisanslı firmaya gönderilmesi MOtat üzerinden talep yapılacak
*tesiste arıza olması veya devre dışı kalması veya kapatılması durumunda ilgili idareye yazılı bildirim yapılması

teknik olarak yapılması gerekenleri soruyorsanız
*bu atık su arıtma tesisinin tipine prosesine göre değişiklik göstereceğinden tesisle ilgili detaylı bilgi paylaşırsanız yardımcı olunacaktır gruptan.
 
Üyeler Görebilir
Cem Bey in cevabı gayet güzel olmuş. Ek olarak şunu ekleyim. Eger numune 24 saatlik olursa bir sefer alınması yeterli. istenilen belgeler formatlara uygun olmazsa eksikliğe düşersiniz. Bizde iş akım şeması ve proses özeti içindekiler kısmında ufak bi hata olmuştu. Eksiklik bildirilmişti ?
 
Üyeler Görebilir
@Şafak Yılmaz Sofrada benim de tuzum olsun. Arda Bey; atıksu arıtma tesisi kimlik belgesi için öncelikle eçbs'den atıksu bilgi sistemini üzerinden gerekli bilgileri giriyorsunuz. Daha sonra bağlı bulunduğunuz İlin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden referans numarası alacaksınız ve Halk Bankasına 520 TL yatıracaksınız ve Şafak Bey'in paylaşmış olduğu başvuru formunu dolduracaksınız. Başvuru formu ve aat kimlik belgesi bedeli dekontu ile beraber dilekçe doldurarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuru yapacaksınız.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar meraba, Çevre İzni kapsamında numune aldırdık analiz sonuçlarında sadece bir parametre sınır değerin altında kalıyor ama 3 numune sonucu ortalaması alındığında sınır değer sağlanıyor. Bu şekilde başvuru yaptığımda sonuçlar uygun bulunur değil mi. Tekrar analiz yaptırmamıza gerek var mı :rolleyes:
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,

Aynı problem benimde yakın zamanda başıma geldi. 3 analizin 2.sinde bir parametre az bir miktar yüksek çıkmıştı ve ortalama ise sınırın altında idi. İl müdürlüğü tekrarlanmasını istedi. 3 analizin sonucunun da sınır değerin altında olmasını istedi. İkna edene kadar akla karayı seçtim. Çalıştığınız il müdürlüğü atıksu izin başvurusunda tecrübeli ve titiz ise analizi tekrar yaptırmanızı isteyebilir ve isteme durumunda 3 analizinde tekrarlanmasını talep ediyorlar.
 
Üyeler Görebilir
mevzuat 3 numune ortalamasının uygun olması yeterli diyor. lakin Muğla il çevre ve şehircilik müdürlüğü 3 numune sonucun da uygun olmasını istiyor. sorunlu olan yerine bir tane daha aldırmanız daha yerindedir. aksi durumda deşarj kriterlerini sağlamadığından cezai işlem uygulanabilir.
 
Üyeler Görebilir
Cem Bey tesisimizin emisyon konulu çevre izni bulunmakta. paket atıksu arıtma tesisi eklenecek ve sanayi bölgesinin kanalına deşarj yapılacaktır. Şu an izin yenileme aşamasındayım, atıksu konulu çevre iznine de başvuru yapmam gerekir mi yoksa sadece bölgeden deşarj izin belgesi/ruhsatı almak yeterli olurmu?
 
Üst