AVM, otel ve hastanelerde atık kağıt satışı

Üyeler Görebilir
Merhaba,

AVM, hastane ve oteller ilgili bölgeye ait belediye ile anlaşmalı olan TAT & Ambalaj Lisanslı firma yerine atıklarını bir depolama alanında toplayıp herhangi bir TAT firmasına bedel karşılığında satabiliyor mu? Son çıkan yönetmelikte bunun önü açıldı mı?
Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Üyeler Görebilir
@yavuz tuna
Mustafa Bey'in söylediğine ilave olarak Gaziantep'te organize sanayi bölgesinde bir alışveriş merkezi var. Buradan çıkan ambalaj ve tehlikesiz atıklarını Belediye'ye vermek zorunda değil. Toplama ayırma lisansı ve/veya belgesine sahip bir firmaya'da verebilir. Sonuçta bu firma sanayi bölgesinde ve sanayi sicil belgesi olduğu için sanayi sınıfındadır.

Üyeler Görebilir
@Ece Özcan
Ece Hanım,
Biz belediye olarak resmi yazı ile talep ettik ilçemizde bulunan sanayi firmalarının listesini ve alabildik. izinlisans.gov.tr gibi bir sistem yok bildiğim kadarıyla dışardan sorgulama yapabilecek.

Üyeler Görebilir
Bu konu ile çeşitli bilgiler var, en son net olan bilgi nedir mühendis arkadaşlarım
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
Siz bu konular da diğer herkesten daha bilgilisiniz.

Üyeler Görebilir
cenkbilirMerhaba,

Sıfır Atık Yönetmeliği 10. maddenin 4. fıkrası aşağıdaki şekilde değişti: Bina ve yerleşkelerin, sıfır atık yönetim sistemini kurarak EK-1’de yer alan uygulama takvimi doğrultusunda sıfır atık belgesi almaları zorunludur. Bu Yönetmelik kapsamında sıfır atık yönetim sistemini kurarak belge alanlar, türlerine göre kaynağında ayrı biriktirdikleri atıklarını, sıfır atık belgesini alan mahalli idarelerin toplama sistemine veya Bakanlıktan geçici faaliyet belgesi/çevre lisansı almış atık işleme tesislerine geri kazanımı sağlanmak üzere verirler.

Dolayısı ile sıfır atık belgesi alarak herhangi bir ihtilafa düşmeden atıklarınızı gönderebilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Cem Yılmazrevize edilen son haline göre şu maddeye göre sıfır atık belgesi olan kurumlar kağıt satışı yapabilir mi?

(13) (Ek:RG-9/10/2021-31623) Sıfır atık yönetim sistemi kapsamında biriktirilen atıklar, Bakanlıktan geçici faaliyet belgesi/çevre lisansı almış atık işleme tesislerinde işlenir.

satış ile ilgili bir yasak göremiyorum. yanılıyor muyum?