Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
BEKRA sistemine giriş yapmaya çalışıyorum ama aşağıdki hatayı alıyorum.
Fikri olan arkadaşım yardımcı olabilir mi acaba?
Teşekkürler.
Belirttiğim sorunla ilgili BEKRA destek hattına mail atmıştım.
Gelen cevap;
Sayın Yetkili,
BEKRA Bildirim Sistemi yazılımı için bakım-onarım sözleşmemiz tamamlanmış ve henüz yeni bir sözleşme yapılmamış olduğundan, sorununuzu şu anda düzeltememekteyiz.
Yeni bakım süreci içerisinde çözülmek üzere sorununuzu kaydetmiş bulunuyoruz. Yeni bakım anlaşması ile birlikte sorununuz giderilecektir.
Böyle bir tablomuz yok ama istenen çok da veri yok aslında ?
1- Tüm kimyasalların Türkçe MSDS'leri (siz tehlikeli olanları gireceksiniz)
2- Kimyasalların maksimum depolama miktarı (Örneğin; 100 kg kaldığında 1 ton sipariş ediliyorsa siz bildirimi 1.1 ton olarak yapacaksınız).
Beyan sisteminde firmadan alınacak başka bir veri ihtiyacı yok. Alt ya da üst seviyeli kuruluş çıkarsa, hazırlanacak dosyalar var. Ama önce beyanı gerçekleştirip, kapsamı belirlemelisiniz.
Tankın kapasitesi bazı koşullarda önem arz ediyor. Çünkü "2 tonluk" bir tankınız varken "1 ton depoluyorum" dediğinizde inanmayabiliyorlar. Ama derseniz ki "yok ben ispatlarım ne kadar aldığımı", o zaman satın alınma verilerinden gidebilirsiniz tabi ki.
@asya gltkn Tanklarda maksimum kapasite alınır. Diyelim ki siz sene de bir defa olmak üzere küçük kaplarda kimyasal malzeme kullanıyorsunuz. Bu tür kimyasal malzemelerde satın alabileceğiniz maksimum miktarı alabilirsiniz. Cem üstadımın dediğine paralel olarak satın alınan miktar önemlidir.
Bekra sistemine girdiğimde aşağıdaki uyarı çıkıyor. Ben firmam adına daha önce bildirim yapmıştım ancak yeni yönetmelikten sonra tekrar mı yapmam gerekiyor acaba?
2. versiyon görünüyor Fatih Bey, 2018'de yaptığım bildirim görünmediği için.
Neyse tekrar yaparım artık, bu arada mevcut duruma göre güncellemiş olurum. Teşekkür ederim
Beril Hanım ,
3. versiyona göre güncelleme yapmalısınız. Eğer kimyasalları girdiyseniz zaten hali hazırda görünür. Sadece onay yaparsınız. Eğer bilgiler yoksa tekrardan girmek gerekicek maalesef ?
Bekra bildirimi 01/07/2019 tarihine kadar yapılması gerektiği bekra sayfasında yazıyor. 01/07/2019 tarihine kadar yapılmış bildirimin kapsamına Güvenlik Raporu ve Beköp'te giriyor mu?
@Fatih Koçak Kimyasalları girmiştim ama geçen sene en acemi olduğum zamanlarda yapmıştım bildirimi, şuan o verilerin doğruluğuna hiç güvenemiyorum O yüzden sıfırdan yapmam benim için en hayırlısı olacak
Bekra bildiriminde susuz amonyak bildirimde bulunan var mı ? bekra sisteminden E1 çıkıyor ama bakanlık P2'yide toplama kuralına dahil edin diyor. Her ne kadar MSDS'de yanabilir gaz desede alevlenir gaz kategorisine girmeyen toksik ve çevresel zararı olan kimyasal. ADR'de TC kategorisinde toksik,korozif bir kimyasal...
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.