Bekra

Üyeler Görebilir
Değerli Meslektaşlarım,

Seveso bildirimi var daha onu anlamadan bekra bildirimi nedir ya? benim tesisimde ne bekra nede seveso bildirimi var. şimdi nerden ve nasıl başlıcam
 
Üyeler Görebilir
bende şuan kapsam dahilinde miyim değil miyim bununla ilgili araştırmaya başladım. yanlız kafama takılan birkaç soru var. benim tesisimde araç bakımları için motor yağı ve yine yeni nesil motorlar için kullanılan adblue isimli bir kimyasal bulunuyor. adblue müstahzarlar sınıfında demiş PO her iki kimyasalda PO'dan alınmaktadır. MSDSlerde ADR hükümleri uygulanmaz, UN uygulanmaz, çevre için zararlı değildir, ürün alevlenir değildir bilgileri bulunmakta. buna istinaden bu hesaplamaları nasıl yapacağım.

bunlarda msdsleri
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@3bru

Karışım olarak giriş yapıp Çevresel Tehlikeler E1 kapsamındaki niteleyici miktarları seçmelisiniz. (alt seviye 100 ton, üst seviye 200 ton)
 
Üyeler Görebilir
@jn6zo

öyleyse benim hesaplama yapmama gerek yok. direk olarak iç tetkik raporlarına bekra'dan muaftır yazsam yeterli olur sanırım.
 
Üyeler Görebilir
@Abdulkerim DOĞAN
Başka kimyasal madde yoksa evet. İç tetkik raporuna değerlendirme yaptığınız kimyasalların adını da yazarsanız iyi olur. Tesiste şu kimyasallar kullanılmakta olup kapsam dışındadır şeklinde.
 
Üyeler Görebilir
@Firdevs Gizem
Değerlendirmenin doğru yapılabilmesi için öncelikle güvenlik bilgi formlarının güncel mevzuata göre hazırlanmış olması gerekmektedir. Göndermiş olduğunuz ECOCOOL RM 130, 1907/2006/EC Madde 31 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (26.12.2008-27092) göre hazırlanmış olup güncel mevzuata göre revize edilmesi gerekmektedir. İlgili firmadan güncel güvenlik bilgi formunu isteyiniz.
 
Üyeler Görebilir
@jn6zo

Peki bu sonuca nasıl ulaştınız? Denemek adına sisteme bu karışımın güvenlik bilgi formunda yer alan sınıflandırma kodlarını girdim, zararlılık kategorisine tıkladığımda E2, P5a, P5b ve P5c kodları listelendi.
 
Üyeler Görebilir
@jn6zo

Karışımın güvenlik bilgi formunda yazan H314, H400, H411, H290 kodlarını yazdım;
1512481011777.png
Risk bilgileri kısmında bir önceki yorumda bahsettiğim kodlar listelendi sadece.
 
Üyeler Görebilir
@Firdevs Gizem

Ben değerlendirmeyi yaparken yönetmeliğin ekindeki listeyi dikkate aldım. Çevresel Tehlikeler kapsamını değerlendirirken, sınıflandırmada hem sucul akut 1 var hem de sucuk kronik 2 burada hesaplama yaparken yönetmeliğe göre niteleyici miktarı düşük olan seçilmelidir. Bu da E1' e karşılık gelmektedir. Ayrıca alevlenir sıvı olduğuna dair herhangi bir sınıflandırma yapılmamışken P5 kapsamında değerlendirmesi mantıklı gelmedi.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar. bekra kapsamında tüm kimyasalları H P E başlıkları altında kontrol ettim. seviyelerine göre de toplama kuralını uyguladım. kapsamdışı çıktımmmmm. geldim sisteme girişe. ancak bu sistem nasılsa her maddeyi tek tek girmemi istiyor benden. madem bize bu işkenceyi yaptırıyorsun, sistemi de keşke H P E şeklinde düzenleseydin.

sorum şu: sisteme toplama kuralını uygulamadan, max miktarlarını mı giriyorum? sistem kendisi mi hesaplıyor?
 
Üyeler Görebilir
@hanvey1105

Önceden maksimum depolama miktarları girilir sistem kendi hesaplardı. Şimdi maksimum depolama miktarlarını girip ayrıca risk sınıfı vb. bilgileri seçip toplama kuralını uyguluyorsunuz. Çıkan sonuca göre kapsam dışı olup olmadığınızı kendiniz belirliyorsunuz. Yaptığınız hesaplamayı bildirim sonucu aldığınız belgeye eklersiniz. Nasıl kapsam dışı kaldığınızı ya da yönetmeliğe tabi olduğunuzu denetimde sorarlarsa kolaylık olur.
 
Üyeler Görebilir
nasıl bir toplama kuralı yaptınız? bir de firmaların çoğunda güncel MSDS bilgileri yok güncellerini bulmakta zorlanıyoruz :/
 
Üst