Denetim hk.

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar ,

Bu hafta içerisine danışmanlığını yapmış olduğum firmanın ıso 14001 denetimi olacak. Kalite müdürü bütün evrakları benim yapmamı talep etti çevre el kitabı ve firmanın operasyonel planlama ve kontrol prosedürüne kadar bende kendisine bunu kalite biriminin yapması gerektiğini söyledim .Benim yaptıklarım ise çevre boyut analizi , risk değerlendirmesi ,iç tetkik raporu, eğitimler , geçici depo sahasının uygun olup olmadığı kısımlardır . Hatta firmanın çevre politikasını ve çevre hedeflerini dahi yaptım .Bu denetimi geçiren arkadaşlarım sizler nasıl geçirdiniz denetimi beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim .teşekkür ederim .

Üyeler Görebilir
hati aydınHati hanım merhaba, hemen hemen herşeyi tamamlamışsınız. Bir de kimyasal veya benzeri bir maddenin dökülmesi ile ilgili Çevre tatbikatı yaparsanız tamamdır. Geçen sene denetim geçirmiştim ve bir arkadaşım saolsun yardımcı olmuştu. Kendi içimizde uygulanan prosedürlere kadar baktılar. Eminim siz de sıkıntısız atlatırsınız. Şimdiden kolay gelsin

Üyeler Görebilir
Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. Maddeler içerisinde örnek veriyorum farkındalık yeterlilik ve eğitim bilinci var bundan da beni sorumlu tutmak istiyor ben ne yapabilirim en fazla eğitimimi veririm bana göre yeterlidir .Bunu benim bildigim kaliteci prosedür şeklinde yazar . Çevre tatbikatınız varsa yardımcı olabilirmisiniz .

Üyeler Görebilir
Hati hanım, firmanın prosedürü olması gerekiyor. Siz ya da kaliteci prosedür şeklinde yazabilirsiniz. Prosedürde eğitimlerin hangi sıklıkta verilmesi gerektiği, kimlere verileceği ve sorumlu olması gerektiği tarzında bilgilerin yer alması gerekir. Biliyorsunuz çevre açısından eğitimlerimizi vermemiz gerekir. Çevre tatbikatına gelecek olursak; çalışanlara kimyasal dökülmesi sonucu nasıl temzilenmesi ve neler yapılması gerektiğini anlatın ve bunları fotoğraflayın. Sonra bunu senaryo şeklinde yazın. Örneğin; iç hizmetli odada oturuyorken baklava yiyordu ve kimyasal sızdığını gördü. Durumu hemen çevre mühendisi ve firma yetkisine bildirdi. Daha sonra sızıntı önlenerek emici malzeme döküldü ve temizlendi şeklinde. Ayrıca tatbikata kaç kişi katıldı, tarih, saat ve alınan aksiyonlarla ilgili bir belge hazırlayın.

Üyeler Görebilir
hati aydınMerhaba Hati hanım,
Ben de danışmanlığını yaptığım bir tesis için denetimde gerekli olacak evraklarla ilgili destek olmuştum. Olgaç beyin dediğin gibi dökümantasyon olarak epey hazır görünüyorsunuz. 14001 denetçileri özellikle kimyasal depolama alanlarındaki risklerin tanımlanmış olmasına, bu alanlarda bulunan MSDS lerin güncel ve ulaşılabilir olmasına ve kullanılan kimyasalların son kullanma tarihlerine ve bu tarihlerin nasıl izlendiğine dikkat ettiler. yine aynı denetimde erken ekipman formlarındaki çevresel risklerin tanımlanmış olmasının gerekliliğinden bahsettiler. Örneğin tesiste yapılacak bir çatı onarımı sırasındaki çevreye etkiler; gürültü, toz, atıklar. vb.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Üyeler Görebilir
teşekkür ederim Meryem hanım .Çevre Yönetim sisteminin kapsamının belirlenmesi diye bir madde var nasıl bir şey hazırlayabilirim sizce bu konuyla ilgili .Bunu da yapmamı istediler
[automerge]1582703671[/automerge]
@Olgaç Sürmelihindi Teşekkür ederim çevre tatbikatını da hazırladım. Çevre Yönetim sisteminin kapsamının belirlenmesi maddesini yapmamı istediler bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Üyeler Görebilir
hati aydın
MSDS'lere çok dikkat ediyorlar bilginiz olsun. Daha sonra atık alanınızda bulunan döküntü kuyusunun boyutuna takılabiliyorlar. Belediye atıkları dahil tüm konteynerlerde tabela istiyorlar. Eğitimleriniz de ölçme yönetimini soruyorlar. Biz eğitim öncesi ve sonrası sınav yapıyoruz kabul edildi ve beğenildi. Daha sonra bizden checklist istemişti. Kontrolleri nasıl sağladığınızı belirten bir evrak olsun diye.