Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar, depozito bildirimi ile ilgili bir sorum olacaktı. Depozito uygulaması yapan fabrikam 2019 yılından itibaren depozito uygulaması yapmakta ve gönderdiği firmayla depozito alındı belgesi düzenlemekteydi. 2020 yılı Temmuz ayında yayınlanan yönetmelikte fatura/irsaliye düzenlenmesi gerektiği de yazmaktadır. Temmuz ayında firmalarla yapmış olduğum görüşmelerde fatura/irsaliye kesilmesi gerektiğini iletmiştim.
Ancak sistem 2019 yılı ve 2020 Temmuz ayına kadar olan aylarda da fatura/irsaliye yüklenmesi zorunluluğu var mıdır? Çünkü elimde sadece o aylara ait düzenlenmiş olan depozito alındı belgeleri mevcut.
nurkara72Merhaba ilgili satış/teslim belgelerinde gösterme zorunluluğu 01.01.2021 tarihine kadar aranmaz. 29.06.2020 tarihli yönergede belirtilmektedir.
nurkara72Ambalaj bilgi sisteminde kılavuz var. Ekte yükledim. Ayrıca ekte olan EK-1 EK-2 formları kullanılması isteniyor. Siz elinizde olanları yükleyin. Doğru yoldasınız.
[automerge]1606379054[/automerge] @Aydın Özkök
Bahsettiğiniz konu "zorunlu depozito" ile ilgilidir. Soru gönüllü depozito ile ilgili olup plan onayı varsa bildirim yükümlülüğü vardır.
Benim firmam damacana su dolum fabrikası. Bir çok bayiden depozitolu damacana geliyor. Bu yazıda ki excel tablosu dediği kısmı çok anlayamadım. bunu yapan var mı acaba ?
ozlemmakyaÖrneğin A şubesinden Kasım ayının 10 günü boyunca toplam 10.000 adet damacana farklı teslimatlar şeklinde aldınız. Bunu tek kalem olarak 10.000 adet temin yerine A şubesi olacak şekilde gireceksiniz. bildirimdeki dosyaya da Excel hâlinde bu 10 günün teslimat detaylarını işleyeceksiniz. Teslimatlara ilişkin belgeleri ise denetimde vs. sorulması ihtimaline karşın saklayacaksınız. Bunun gibi farklı şubelerinizden alımlarınızı da işleyeceksiniz ayrı kalemler şeklinde. Yani temin ettiğiniz yeri referans alarak toplu bildirim yapabilirsiniz demek isteniyor.
ozlemmakyaSistemden çıkış yapınca görünüyormuş. teşekkürler.
Depozito Bildirimleri
“Yeniden/Tekrar Kullanılabilir Ambalajlar İçin Depozito Sistemi Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında 2019 yılı faaliyetlerine ilişkin bildirimlerin 30.12.2020 tarihine kadar Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden tamamlanması gerekmektedir.
ozlemmakyaBilgim yok. Ancak depozitolu dönen kısımlarının GEKAP'ta bildirip ödeme yapmayacağınız için buradaki toplam ile GEKAP beyannamesindeki toplamlar birbirini tutmalı.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.