Dizüstü bilgisayar önerisi

Üyeler Görebilir
merhabalar bu sene 1.ci sınıfa başlayacağım.laptop almam gerekiyor ancak ne alacağıma karar veremiyorum acaba beni bilgilendirir misiniz okulu okurken derslerde filan kişisel laptop kullanmayı gerektirecek dersler yada ödevler varmı mesela program kullandırırlar mı ki buna göre program kaldıracak bir laptop alacağım yardım ederseniz sevinirim teşekkürler :)
 
Üyeler Görebilir
Öncelikle hayırlı olsun. Laptop alırken çok paralar dökmeyin derim çünkü en çok office kullanırsınız belki bir dönemde autocad kullanırsınız (ama siz autocad kursuna da gidin iyi öğrenin derim). Üniversiteli bir öğrenci laptobu; erkekse oyun için kullanır hanımsa da dizi ve film için :)
 
Üyeler Görebilir
okurken office programları çok kullanılır. sunum yapmak, dönem sonu ödevleri hazırlamak gibi. bu yüzden bütçenizi çok zorlamanıza gerek yok bence.
 
Üyeler Görebilir
Ben laptop dan ziyade size daha önemli bir öneri sunmak isterim bilmem meslektaşlarım ne derler:
Madem yeni başladınız bırakın bilgisayarı dersleri (2 ortalama yeter mezun olacak kadar) 4 yıl boyunca kpss dersanesine gidin son sene de 90 üstü puan alın bitirir bitirmez atanın; bunu yazmak istiyorum her yeni girene anlatmak istiyorum hatta :) , çünkü ben keşke biri bana bunu söyleseydi diyorum hep.
 
Üyeler Görebilir
Dell almayın da ne alırsanız alın. Kürsör kafasına göre hareket ediyor beni bezdirdi Touch freeze diye bir program kullanıyorum her formattan sonra.
 
Üyeler Görebilir
@Hurricane
Bende Dell kullanıyorum memnunum , galiba size kötüsü denk gelmiş
Öncelikle hayırlı olsun ,arkadasin yukarıda dediği gibi kpss ye çok iyi hazırlan,okul her türlü biter...
Bilgisayar da benim tavsiyem Windows 7 daha kullanışlı ve i5 özellikli olsun ki çizim programlarını kaldirabilsin
 
Üyeler Görebilir
en fazla 1700 filan ayırabilirim aslında n11 .comda çok iyi bilgisayarlar buldum fiyatta iyi ancak güvenebilirmiyim bilmiyorum bu arada yardım eden herkese tesekkurler :) :) kpss konusunuda düşünüyorum ancak ünide hoca kalmak isteğim daha ağır basıyor zormudur sizce hoca olmak ünide ?
 
Üyeler Görebilir
Mesleğimizle ilgili kullanabileceğiniz programları performanslı bir şekilde çalıştıracak bir bilgisayar istiyorsunuz başlıktan anladığım kadarıyla. Bu açıdan bakıcak olursak AutoCad, NetCad (2015) gibi programların performanslı sistem gereksinimleri var. Nedir bunlar;

- Minimum i5 işlemci,
- Minimum 2GB, 128 bit ekran kartı
- Minimum 6- 8GB ram
- 500 GB - 1 TB HDD veya SSD gibi bir veri alanı
- Windows 7, 8 ve sürümlerini çalıştırabilecek 64 bit bir alt yapı.

Bunları yakalayabildiğiniz sürece, bütçeniz doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. Bu özelliklere bakıp Apple alırsanız belki 3000 TL ödersiniz, Dell alırsanız 2500 TL ödersiniz, Asus alırsanız 2000 TL ödersiniz. Yani demek istediğim, bundan sonraki süreç markaların trajları ve kasalarının kaliteleriyle orantılıdır. Yıllarca Casper, Asus, Lenovo, Dell kullanan biri olarak size önerim;
reklam olarak algılamayın lütfen; "Dell veya Lenovo" modellerinden birini seçmenizdir. Tabi bunlar nacizane öneriler.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar...Ben de çevre mühendisiyim, çalışıyorum, şu an packard bell easy note TE laptop kullanıyorum, gayette memnunum, herşeyi çalıştırıyor, fiyatları da düşük diyebilirim, tavsiye ederim, kolaylıklar dilerim...

Bir de üniversitede kalmak şu zamanda oldukça zor, önceden üniversitede de araştırma görevlisiydim, hiçbişey göründüğü gibi değil, yüzlerce kişi üniversitede kalmak istiyor ama işin içine girince ne kadar stresli olduğunu anlıyorsunuz. Ben istifa ettim, özel sektöre geçtim, daha mutlu oldum açıkçası, tabi sizi de soğutmak istemem seviyorsanız olur ama hoca kaprisi çekmek çok zor..Şimdi çeşitli sınavlardan puan alıp bir de üniversitenin sınavına giriyorsunuz sanırım, sanırım hala torpil vardır, ben de hakkımla puanımla girmiştim ama benden başka herkes torpilliydi o zamanlar diyebilirim...Arkanızda birileri olmadan yükselmek çok zor, ama çok seviyorsanız mutlaka ama mutlaka öncelikle lisans ortalamanızı çok yüksek tutun, en önemli kriter o bence, başarılar dilerim...
 
Üyeler Görebilir
Markalardan uzak durmanı tavsiye ederim. Bölümümüzün programlarını ve şahsi programlarını kaldırmayacak laptop kalmadı zaten piyasada ben sana sadece şu öneriyi yapabilirim alacağın laptop ekran kartına dikkat et ileri de ram olsun herşeyi değiştirebilirsin ama ekran kartı çok zor. Tavsiyem Nvidia ekran kartı taşıyan bir ürün seçmen ve ekran kartı ram den harici olsun ;)
Not: Ben lenovo z580 serisi kullanıyorum. 8 gb ram, 2 gb ekran kartı harici nvidia , 1tb harddisk ve i5 3. nesil işlemciye sahip ve şuan her oyunu rahatlıkla oynuyorum ;)
 
Üyeler Görebilir
Öncelikle Hayırlı Olsun.
Birebir laptop tavsiyesi yerine bence öncelikle ihtiyaçlarınızı sorgulamalısınız. Birinci sınıf öğrencisi laptop kullanacaksa ofis programları, belki çok profesyonel olmamak üzere çizim programları, oyun ve multimedya üzerine kullanacaktır çoğunlukla. Bu açıdan baktığınızda bahsettiğiniz bütçeye uygun olarak i5 zorlarsanız i7 makina bulabilirsiniz. i7 işlemciyi hızlandırsa da çizim programları ve oyunlarda size dezavantaj sağlamak üzere ekran kartını zayıflatacaktır bütçeyi esnetmezseniz. zaten laptoplarda fiyatı en çok etkileyen faktör ekran kartı yanılmıyorsam.
bununla birlikte mobil olarak kullanacağız için taşıması zor olmayan, hafif, sağlam kasalı, nümerik padi olan, ısınma konusunda çok sorun çıkartmayan bir makina almalısınız.
size önerim işlemci ve ekran kartı haricinde sınıflandırma ile bir kaç makinayı ayırın. ayırdıklarınızı da;

İşlemci için :
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ekran kartı için:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


sitelerinden kıyaslayarak alma yoluna gidin. İşlemci ve ekran kartı performansları bu sitelerde size fikir verecektir. Ancak kozmetik özellikler de ( USB girişlerinin ve kulaklık jaklarının yeri, mouse sensörünün alanı, multimedya tuşları, hava girişi yapısı ) sizin kullanım rahatlığınız açısından önemli olacaktır.

Sadece konuyu açan arkadaşımız için değil, bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkes için yazmış olayım. Başlığı da bu şekilde değiştireyim.
 
Üyeler Görebilir
konu yardım etmekten çok kafa karıştırmaya doğru gitmiş. size tavsiyem eğer bir bilgisayarı beğendiyseniz ve almayı düşünüyorsanız internette daha önce o bilgisayarı alıp sorun yaşayan var mı yok mu diye araştırmanız. ayrıca görerek almak da yararlı olacaktır.
 
Üyeler Görebilir
ilgilenen cevap yazan öneride bulunan herkese çok teşekkür ederim hepinizin bahsettiği özellikleri bir kağıda yazdım almaya giderken kağıdıda götüreceğim ayrıca netteki forumlardanda araştırıyorum :) laptobu alınca buraya yazarım tekrardan yardım eden herkese teşekkür ederim
 
Üst