Emisyon ölçüm raporu hakkında

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar kolay gelsin merhabalar...Danışmanlığını yeni devraldığım tesisin geçici faaliyet belgesi çevre iznini zamanında alamadığı için iptal edilmiş.Ben tekrar gfb sini aldım bu tesisin şimdi izin sürecindeyim aklıma takılan soru ise şu daha önceden bu tesise ait kasım 2012 tarihli emisyon ölçüm raporu mevcut elimizde şimdi gfb iptal edildiği için biz tekrar emisyon ölçüm raporu hazırlatmak zorundamıyız yoksa eski emisyon ölçüm raporunu kullanabilirmiyiz?
 
Üyeler Görebilir
@CMNet Okuru
Kesinlikle çok gereksiz zaten orada istenen bütün bilgiler, kapasite raporu, emisyon raporu vs. yer alıyor, açıp bir zahmet inceleseler ne güzel olurdu tekrar tekrar tekrar tekrar..:hihi:
 
Üyeler Görebilir
@Gül CAN
Peki mesela hammadde miktarı soruyor, ama bir tane hane var aynı şey ürün içinde geçerli ama bende birden fazla hammadde ve ürün var ise diğerlerini nereye gireceğim?
 
Üyeler Görebilir
@CMNet Okuru


Mecburen yazıyoruz Ahmet Bey. Zaten amaç kontrolü sağlamak, emisyon raporundaki değerlere bağlı kalınıyor mu, tespit etmek. Siz de raporu direk yazın :) en kısa ve kestirme çözüm. En çok kullanılan malzemeyi yazabilirsiniz. İş akım şemanızda, kapasite raporunuzda, yahut Çedinizde olanları yazabilirsiniz. ;) Kapasite raporu ve Çedde olanlara daha çok bakıyorlar. ;)
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar cevaplardan anladığım kadarı ile form tüm sektörlere ve tüm ürünlere uygun değil, bir şekilde jimlastikçi kıvraklığı edasında bu formu doldurmam gerekiyor. :)
 
Üyeler Görebilir
" Yönetmelik Ek 4 a 2) Üretim Şeklinden Kaynaklanan Baca Gazları Hızı;

Prosesten kaynaklanan atık gazlar serbest hava akımı tarafından, engellenmeden taşınabilecek biçimde dikey çıkışla atmosfere verilmelidir. Bu amaçla baca kullanılmalı, gazların bacadan çıkış hızları, cebri çekişin uygulanabildiği tesislerde en az 4 m/s, tesisin üretim şekli ve üretim prosesi gereği; baca çapının daraltılamadığı ve cebri çekişin uygulanamadığı ve bu durumun bilim kuruluşundan alınacak bir raporla onaylandığı hallerde baca gazı hızı en az 2 m/s olmalıdır. "
Arkadaşlar yukarıdaki maddede bilim kuruluşu nedir hiç böyle bir uygulama yapan oldumu ? Tecrübeleriniz paylaşırmısınız ?
 
Üyeler Görebilir
Akredite laboratuvarın böyle bir rapor hazırlayabileceğini sanmıyorum, çünkü bu maddede kastedilen; bacanın 4 m/sn hızda atış yapamayacağının teknik olarak imkansız olduğunun belgelenmesidir. Bacanın prosesine uygun bir üniversite bölümü (örneğin genel olarak makine mühendislikleri ya da özel proje durumunda atıyorum malzeme mühendisliği) bu raporu verebilir. Bu tür durumlar genelde içerideki sıcaklığın ve hava akışının sabit kalması gerektiği şartlandırma fırınlarında vb oluşmaktadır. Prosesinizden bahsederseniz daha iyi yardımcı olabiriz.
 
Üyeler Görebilir
@yigiten
granül üretiminde benim bildiğim proseslerde cebri çekiş sağlanabiliyor. makinelerin üzerine koyulan bir davlumbaz ve bir motor sayesinde yönetmelikte istenilen şartlar sağlanıyor. eğer prosesinize özel bir havalandırma şekli mevcutsa üniversitelerin makine mühendisliği bölümünden böyle bir rapor alabilirsiniz.
 
Üst