Emisyon teyit ölçümü hakkında

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,
Emisyon teyit ölçümü belgesi yenilenmesi için yapılan başvurular için Valilik kaç gün önceden veya sonradan bilgilendirilmelidir? Alıncak yer hammadde sahasıdır herhangi bir ısıl güç falan yoktur. 2 yıl önce ölçüm yapıldı şimdi yapılacak işlemler silsilesi nasıl olmalıdır?
 
Üyeler Görebilir
@Eser Güzel
Valiliğe bildirim gerekmiyor diye biliyorum. Ama ölçümü yaptırdıktan sonra emisyon ölçüm raporu özetinin fotokopisinin İl Müdürlüğüne sunulması daha garantili bir yol olacağını düşünüyorum. kafanızda daha rahat eder..
 
Üyeler Görebilir
ceza kesilmez ama içiniz daha rahat olsun diye söyledim. herhangi bir durumda da ben zaten bildirim yapmıştım dersiniz. bildirimin yapmanızında bir sakıncası yoktur.
 
Üyeler Görebilir
Ölçüm firması ölçüme ilişkin İl Müdürlüğü'ne bildirim yapar. Sizin bir bildirim yapma yükümlülüğünüz bulunmuyor.
Tercih sizin:)
 
Üyeler Görebilir
Ölçümü bildirimi yapılmaz zaten, ölçüm yapan firmalar randevu sistemine bilgileri giriyor. Sadece ölçüm sonucunda gelen raporun, emisyon ölçüm raporu özeti olanın gönderilebilir. Sonuçlarımız sınır değerlerin içerisindedir gibisinden.
 
Üyeler Görebilir
@Eser Güzel
Örneğin çevre izni için yapılan ölçümün rapor onay tarihi 18.09.2012 olsun.Teyit ölçümü yapılacak olan bu tesisin , çevre izni için yapılan ölçümün rapor onay tarihinden önce ölçümü yapılmalı yani (18.09.2014 tarihinden önce teyit ölçümün bitmesi gerekmektedir) ve rapor onayı ölçümünden en geç 1 hafta olmalıdır.Aksi taktirde tesis hakkında cezai işlem başlatılır.Tesisin teyit ölçümü için sizin bakanlığa ve valiliğe bildirmeniz gerekmemekte olup, sadece ölçümü yapacak olan akretide laboratuvara bildirmeniz ve akretide laboratuvarın 5 gün öncesinden bu ölçüm tarihini sisteme giriş yapması gerekir.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, ölçüm yaptıran bir firma olarak talep edilmeden herhangi bir bilgilendirme yapılması gerekmiyor.

"Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği
Teyit zorunluluğu
http://www.isgcevre.com/images/standart/spacer.gif
MADDE 14 – (RG:13.04.2012/28263)
http://www.isgcevre.com/images/standart/spacer.gif (1) İşletmeci veya işletme sahibi; çevre izni veya emisyon izni bulunan işletmeler için, emisyon iznine veya çevre iznine esas ölçüm raporunun tarihini esas alarak, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğe göre çevre iznine ve lisansına tabi işletmelere iznin verildiği sırada öngörülen verilerden herhangi bir sapma olup olmadığını ve tesiste gerçekleştirilen iyileştirmeleri her iki yılda bir, rapor etmek zorundadır. Ölçüm raporu, standartlara uygun numune alma şartları ve ölçüm metotları dikkate alınıp, emisyon ölçümleri yapılmak suretiyle Ek-11’deki formata uygun olarak hazırlanır. Raporun bir nüshası işletmede muhafaza edilir, talepleri hâlinde yetkili mercilere veya denetimler sırasında denetim görevlilerine sunulur."
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar tehlikeli atık geri kazanım tesisine emisyon teyit ölçümü için geldiklerinde nelere dikkat etmemiz gerekir? Neleri bilmemiz vs?
 
Üyeler Görebilir
@Ahmed Arif Çelik

görüştüğüm bir firma, hangi bacadan ne zaman numune alındıysa rapora da o tarih olarak yazılması gerektiğini söyledi :kötü:
 
Üyeler Görebilir
SKHKKY der ki ;
Tanımlar
MADDE 4 –(Değişik:RG-20/12/2014-29211)
(1) Bu Yönetmelikte geçen;
o) Emisyon Ölçüm Raporu: Çevre izin veya lisans başvuru dosyasının bu Yönetmelik kapsamında hazırlanan hava emisyonları bölümüne esas raporu,
ö) Emisyon Ölçüm Raporu Geçerlilik Süresi: İlk ölçüm tarihi esas alınarak, 10/9/2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamındaki işletmeler için emisyon ölçüm raporu geçerlilik süresi iki yılı,

Teyit zorunluluğu
MADDE 14 – (Değişik:RG-13/4/2012-28263)
(1) İşletmeci veya işletme sahibi; çevre izni veya emisyon izni bulunan işletmeler için, emisyon iznine veya çevre iznine esas ölçüm raporunun tarihini esas alarak, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğe göre çevre iznine ve lisansına tabi işletmelere iznin verildiği sırada öngörülen verilerden herhangi bir sapma olup olmadığını ve tesiste gerçekleştirilen iyileştirmeleri her iki yılda bir, rapor etmek zorundadır. Ölçüm raporu, standartlara uygun numune alma şartları ve ölçüm metotları dikkate alınıp, emisyon ölçümleri yapılmak suretiyle Ek-11’deki formata uygun olarak hazırlanır. Raporun bir nüshası işletmede muhafaza edilir, talepleri hâlinde yetkili mercilere veya denetimler sırasında denetim görevlilerine sunulur.
 
Üyeler Görebilir
@Tuğba Çivioğlu

emisyon teyid ölçümünü sisteme yüklemeniz gerekmez zaten sistemde yüklencek yer de yok. istendiğinde sunmanız gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
@Tuğba Çivioğlu
Raporda dikkat etmeniz gereken hususlar;
· Başlık (Deney Raporu)
· Laboratuvarınızın adı ve adresi
· Deney raporu numarası
· Sayfa / toplam sayfa şeklinde sayfa numaralandırması
· Müşterinin adı ve adresi
· Kullanılan metodun tanıtımı
· Deneyi yapılan numunenin tarifi, durumu ve kesin bir tanımlaması
· Deneyleri yapılan numunelerin Laboratuvarınıza kabul edilme tarihi (eğer bu tarih deney sonuçlarının geçerliliği ve uygulanması için önemli ise) ve deneyin yapılma tarihi
· Deney sonuçları (uygun olduğunda ölçü birimleri ile birlikte)
· Deney raporun için yetkili personelin imzaları, isimleri ve görevleri
· Gereken durumlarda, sonuçların sadece deneyi yapılan numunelerle ilgili olduğunu belirten beyan
· Deney raporunun Laboratuvarınızın yazılı onayı olmadan kısmen kopyalanamayacağı ifadesi
. Vb.

Raporu Sisteme yüklemenize gerek yoktur.
 
Üst