Emniyet kemeri uygunsuz kullanım örneği

Üyeler Görebilir
Muttalip bey 10 numara bir paylaşım olmuş. Tipik bir ramak kala örneği. Bu işin durdurulup işçilerin acilen eğitime alınması gerekmektedir.
 
Üyeler Görebilir
Resimleri görünce aklıma geldi.İş güvenliğinde çok tecrübeli bir meslektaşımız şöyle demişti. Kemer olayını fazla abartmayın cesetin üstünde kemer olması yeter . Trajikomik ama resimlerin üstüne paylaşayım dedim.
 
Üyeler Görebilir
cesedin üstünde kemer olması yeter mi? ne anlamda söyledi bunu? yani işçi ölse bile üzerinde kemer olursa önemli değil bişey olmaz mı demek istedi o kişi?
 
Üyeler Görebilir
Aynen o şekilde kemer olursa başınız ağrımaz anlamında . Hatta buna benzer bir de vaka biliyorum. Adamın biri intihar ediyor , mahalleli adam , inşaatın tepesine çıkmış atlamış. Taşeronları filan topluyorlar , kimse tanımıyor.Sonra akıllı iş güvenliği ekibi , cesede baret,ayakkabı , kemer filan giydiriyor. Sonrasında , mahelleli olduğu anlaşılıyor ama bu seferde mahkeme tatmin olmuyor. Sigortasız işçi çalıştırmaktan bir takım cezalar aldı firma ama iş güvenliği ekibinden birine birşey oldu mu ? Onu bilmiyorum.
 
Üyeler Görebilir
@fossa

İşçinin üzerinde kemer olması sizin başınız ağrımayacağı anlamı taşımıyor. Amma uzun vadede olsun amma kısa vadede olsun başınız her türlü ağrıyacaktır. Yanlış bir düşünce içinde bunu söyleyen arkadaş. Olaya sadece baret ve emniyet kemeri gözüyle bakmayın bütünüyle ele alın. Bunu söyleyen arkadaşın tecrübesini merak ettim doğrusu. Böyle bir düşünceyle bu işi yapan arkadaşların sonradan altından kalkamayacağı durum içerisine düşecekleri kesindir.
Yukarıdaki örneğinize bende şöyle bir örnek vermek istiyorum. Siz baret ve emniyet kemeri giydirirken işçilerden biri fotoğraf çeker ve mahkemeye bu resimleri verirse veya birkaç işçi bu yönde şahitlik yaparsa başınız ağrır. O yüzden amaç insan hayatını kurtarmak ve bu amaçla denetimlerinizi yani işinizi layıkıyla yapmanız gerekmektedir. İşinizi düzgün yaparsanız zaten bunlara gerek kalmayacak.
Sigortasız işçi çalıştırılması başka bir konu. Biliyorsunuz iş kazaları ceza hukuku, iş hukuku ve sigorta hukukunu kapsamaktadır. Sigorta hukuku kapsamında işvereni sorumlu tutacak ve işverene para cezası kesilecektir. İş güvenliği uzamanı ceza hukukuna göre yargılanır sadece.
 
Üyeler Görebilir
Resimler ve paylaşımlar çok güzel fakat unutulmaması gereken tek gerçek var ki, başına bir kaza gelecek olan bizlerin kardeşi.
Bizler bıkmadan usanmadan her türlü araç ve gereç ile çalışanlara doğru bilgileri ve uygulamaları öğretmek ve takip etmek zorundayız.
Biraz duygusallık katar isek onların da sevdikleri var,
Kazasız günler dilerim,
 
Üst