Endüstriyel atık yönetim planı

Üyeler Görebilir
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,
EAYP başvurusunda kablo atıklarını ile ilgili bir eksiklik geldi. 17 04 11 kodlu atığa ait EK-3B analizi istemişler. Kablo atığı bunlar bayağı plastik ve metal içerik. Bunlarada ek-3b analizi yaptırmak istemiyorum. Yağlı katranlı bişey yok. Başka bir atık kodu yazabilir miyim? veya başka uygun nasıl çıkış yapabilirim.
 
Üyeler Görebilir
@Şeyma ünal M kodlu atıklar ikili kod grubunda olur ve eğer tehlikesiz olan kodu seçmek isterseniz bunu ispat etmeniz gerekir(analiz). Ancak isterseniz tehlikeli olan kodu(yanında * olan) kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Şeyma.unlAtığınızın tehlikeliliğini sorgulamak için mutlaka analiz yaptırmanız gerekiyor.
Tehlikesizde çıkış yapabilmeniz için Ek -3 b analizi yaptırmalısınız.Kablo için başka bir kod maalesef yok.
Ayırma veya sıyırma işlemi gerçekleştirebilirseniz tesiste bakırı ayrı plastiği ayrı gönderirsniz en fazla
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba,
EAYP kapsamında yapılması gereken poliçemin yenilenmesi gerekmektedir. Poliçe sadece tehlikeli madde depo alanı için yapılmıştır. Ancak şimdi poliçenin yenilenmesi için banka ile yapılan görüşmede “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi” ve ruhsat istemektedir. Bu kapsama dahil olmadığımı belirtmem halinde gene de zorunlu olduğu belirtildi. Ne yapmam gerekiyor?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, ben toplama ayırma tesisinde çalışmaktayım da acaba EAYP hazırlamama gerek var mı?
 
Üyeler Görebilir
Tuğçe U.Merhaba Üstadım,

Proses sonucu çıkan/çıkabilecek atıklara istinaden atık yönetim planı hazırlanmalı ve onay alınmak üzere bağlı bulunan il çevre müdürlüğüne sunulması gerekir. Sadece idari ofislerden kaynaklı çıkan/çıkabilecek atıklara istinaden atık yönetim planı hazırlanarak çevre dosyasında muhafaza edilmelidir. İdari ofsiler için hazırlanan atık yönetim planlarının onay alınmasına gerek bulunmamaktadır.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhaba, Sayın Üstadlar; Endüstriyel Atık Yönetim Planı hakkında sizlere bir şey danışmak istiyorum. Unvan değişikliği sonrasında EAYP' yi yeniliyor muyuz. Yani tekrar 3 yıllık yeni bir EAYP mi hazırlıyoruz yoksa eskisi için taahhüt vererek devam ettireceğimizi mi belirterek ilerliyoruz. Unvan değişikliği sonrası EAYP için nasıl bir yol haritası çizmemiz gerekiyor, Tecrübe etmiş ya da bilgi sahibi bir üstadımız yol gösterebilir mi. şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba,
1- Sadece ofis faaliyetleri yürüten bir firmada çalışıyorum. Atık Yönetim Planı hazırlayıp, İl müdürlüğünün onayına sunmamız zorunlu mu? ( eğer zorunlu isek, örnek paylaşabilirseniz sevinirim.)
2 - genel soru: Atık yönetimi yönetmeliğinde atık üreticilerinin atık yönetimi planı oluşturması gerektiğini belirtiyor. tüm işletmeler için geçerli gibi anlıyorum. doğru mudur?

Şimdiden teşekkürler..
 
Üyeler Görebilir
Anonim (4856)Merhaba,

1- Sadece ofis faaliyetleri mevcut ise, Atık Yönetim Planı hazırlamalısınız ancak İl Müdürlüğüne sunmanız zorunlu değil.
2- Evet, atık oluşturan tüm işletmeler için geçerlidir. Sadece onay konusu değişiyor. Eğer ofis kaynaklı ise onay gerekmiyor. Ama faaliyet kaynaklı atık oluşuyorsa, EAYP 'nin onaylanması şart.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşalar merhaba, Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigoryası ile ilgili konu bşlıklarını ararken konunun burada daha önce konuşulduğunu gördüğüm için buradan yazıyrorum;

sadece ofis kaynaklı kartuş toner flörasan vb atıkları olan işletmeler atık yönetim planını onaya göndermesi gerekmiyor bunu biliyoruz fakat bu atıklar için geçici depolama alanı ve tehlikeli atık sigortası yaptırması gerekiyor mu
 
Üyeler Görebilir
Kamer GÖKBOYAOĞLÜstad Merhaba,

Atık Yönetimi Yönetmeliğinde "prosesten kaynaklı oluşan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar sigorta poliçesi yaptırmak zorundadır" ifadesi geçmektedir. İdari ofisten kaynaklı oluşan tehlikeli atıklar için geçici depolama alanı yaptırılmasında fayda bulunmaktadır. Bu atıklar proses kaynaklı olmasa bile geçici depolama yapıldığı için herhangi bir kaza yaşanması durumuna karşın sigorta yapılması gerekir.

Screenshot_20210925-162156_Chrome.jpg
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Kalker Ocağı Maden Tesisi için Endüstriyel Atık Yönetim planı hazırlanması gerekir mi? Şantiye ve vb. yapı da bulunmuyor alan içerisinde.
 
Üyeler Görebilir
CANSU E.Üstad Merhaba,

Makine ve ekipmanların bakım ve onarımlarını kendiniz yapıyorsanız atık yağlar oluşacaktır. Tehlikeli maddelerle kirlenmiş emiciler ve temizleme bezleri olabilir. Bu tür atıklar proses sonucu oluştuğu için atık yönetim planı hazırlayarak il çevre müdürlüğüne sunmanız gerekir. Şunu da hatırlatmakta fayda var. Yemekler dışarıdan satın alma yoluyla geliyordur. Bunu da planda bahsederek yemek sözleşmesini ekine ekleyebilirsiniz.
 
Üst