Entegre çevre bilgi sistemi yenilendi

Üyeler Görebilir
Entegre Çevre Bilgi Sistemi 3.2.35 güncellemesi yayımlandı:

1- Giriş Ekranı Değişti
EÇBS giriş ekranı.jpg

2- İlk açılış ekranındaki "Giriş" sekmesi kaldırılarak direkt olarak "Anasayfa" sekmesine yönlendirildi. Renk ve düzen değişikliği ile göze hoş bir sistem yaratılmaya çalışılmış:

Anasayfa.jpg

3- Şahıs Uygulamaları kısmındaki uygulamalar görüntülenememekte (muhtemelen geçici sorun). Ancak Anasayfada yer alan "Yeterlik Uygulaması"na tıkladığınızda sizi şöyle bir ekran bekliyor olacak:

Yeterlik Uygulaması Girişi.jpg

4- Her uygulamanın girişinde "Tesis" seçeneği eklendi. Yine de "Tesis" listesinden hâlâ uygulamalara gidebiliyorsunuz. Anasayfa'dan erişim kolaylaşmış:

Uygulama - Tesis Seçimi.jpg

Daha detaylı inceleyip, gözümden kaçan şeyleri de paylaşmaya çalışacağım :) Hepimize hayırlı olsun.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, dün bu konu hakkında Adnan Macit bey ve Mehmet Gürsoy bey ile görüştüm. Sistemde mutlaka diplomaların ve deneyim bilgilerini içeren belgelerin ekli olması gerekiyor.

Yeterlik uygulamasına gidip;
Deneyim bilgisi güncellemesi için;
"Kullanıcı İşlemleri" -> "Kişisel Bilgiler" -> "Deneyim Bilgileri" sekmesinde "Düzenle" buttonu üzerinden mevcut deneyimin belgesini güncelleyebilirsiniz.

Diploma belgesi güncellemesi için;
"Kullanıcı İşlemleri" -> "Kişisel Bilgiler" -> "Eğitim Bilgileri" sekmesinde "Düzenle" buttonu üzerinden mevcut deneyimin belgesini güncelleyebilirsiniz.

Cuma günü son olabilir bi an önce yapılması gerekli diye düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar ,
eçbs üzerinden danışmanı olduğum firmayı aktifleştirmem gerekiyor. İlk önce firma da yetkilisi olan kişinin eçbs sistemine girip yapmaya çalıştım. aktifleştir butonu olması gerekiyor araştırdığım kadarı ile hesap firma kurum kısmına tıkladığım zaman ama gelmiyor öyle bir şey nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz.

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba,

çevre yönetim birimlerince bildirilen aylık çalışma takvimi konusunda 'eğer faaliyet durma aşamasına girdi ise ziyaret belirtme zorunluluğu oluşuyor mu' size göre? takvime bildirim yapsam mı yapmasam mı bilemedim.

Üyeler Görebilir
sdagtekin
merhabalar;
ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
madde 5 Çevre yönetimi hizmeti alma şartları
(4)Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 veya ek-2 listesinde yer alan mevsimlik çalışan işletmelerden, çalışma sürelerini İl Müdürlüğüne onaylatmaları durumunda, işletmenin sadece çalıştığı dönem içinde çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.

Üyeler Görebilir
sizce takvime tarih girdikten sonra tesise gitmemenin problemi ne şekilde olabilir. aylık faaliyet raporunda zaten belirteceğim fakat tesise gitmiyoruz sektör madencilik olduğu için mevsimlerden etkili faaliyet duruyor.

Üyeler Görebilir
bizim de benzer sorunumuz mevcut.
firmaya, çalışmayacağım dediği dönemde "danışmanlık hizmeti almak istemiyor ise ve buna rağmen bir şekilde çalışacak olduğunda yakalanırsa cezası olduğunu" belirtir bir yazı yazıyoruz.
il müdürlüğüne de "belirli tarihlerde çalışmayacağını" belirtir yazı yazıyoruz.
il müdürlüğü firmaya "uyarı niteliğinde" bir yazı ile bu yazılara cevap verip, bizim anlattığımız "kafasına göre çalıştığını belirler ve bu esnada danışmanlık almıyor ise ceza yazacağını" belirtiyor.
eğer çalışmayan tesis sistemde takvimde ise il müdürlüğü yapacağı denetimde sizin gitmediğinizi belirler ise "ceza puanı" uygulayabilir.

sdagtekin

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Ben şu anda çevre görevlisi olarak çalışmıyorum ancak ileride çalışma ihtimalim var. Vize dönemim de geldi, sisteme baktığımda vize yenilemesi için ücret yatırmam ve bunun için referans kodu almam gerektiğini anladım. Ama aklıma takılan burada diploma, deneyim ve vesikalık foto bilgilerini de girmem ve mobil imza ile imzalamam gerektiği. Çevre görevlisi olmadığım halde bunları yine de yapmalı mıyım? Bir de deneyim bilgisi çevre görevlisi olarak yapılan çalışmalar için mi yoksa diğer çalışmaları da girmeli miyim? (Çevre Mühendisi gibi)

Üyeler Görebilir
cevrengineere yeterlik üzerinden vize islemlerine girdiginiz zaman orada yatirmaniz gereken bedel ve referans numarasi cikiyor. ona gore odeme yapmaniz lazim. ayni bölümde yüklenmesi gereken belgeler bölümüne de o belgeleri yüklemeniz lazim. bütün belgeleri yükledikten sonra basvuruyu gonderebilmeniz icin elektronik (ya da mobil) imzaya ihtiyaciniz olacak, yoksa gonderemezsiniz basvuruyu. deneyim konusunda da çevre mühendisi olarak çalistiginiz (ssk si çevre mühendisi olarak girilmiş) tüm deneyimlerinizi girebilirsiniz.