Bence her ikisi de serbest olmalı. Okumuş etmiş, belli yerlere gelmiş, kocaman insanlarız. Günlük hayatta o kadar bastırıldık ve konuşmaya korkar hale getirildik ki, bir yerde rahatça konuşabilmek, hatta konuşabileceğimizi düşünmek bile insana mutluluk veriyor. "Forumda siyaset ve spor konuşmak yasak olsun" demek kendimize hakarettir, biz bunları insanca konuşamayız, kavga ederiz, hırgür çıkar demektir ki; bunu düşünmek dahi istemiyorum. Burda herkes gayet aklı başında, herkes ne yazıp ne yazmayacağını biliyor. Yani en azından ben öyle olduğunu düşünüyor ve umut ediyorum.
Ancak fikir ayrılığından dolayı aramızda birbirini fişleyecek, "şu da bucuymuş ya bak sen" diyerek iletişimi ve bilgi paylaşımını kesecek insanlar umarım aramızda yoktur. Burda sözlü olarak tartışmaktan ziyade kişilerin kafada bu sebeplerle birbirini bitirmesi asıl sıkıntıyı yaratır. Burda da mevzu yine kişinin kendisinde bitiyor. Söyleyeceklerimizi yazmadan önce kafamızda ölçüp biçersek, ve karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koyarak empati yaparsak (Ben bana bunun denmesini istemezdim, veya ben bana bu konuda karışılmasını istemezdim vb. diyerek kendimizi dizginlersek ) bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.