Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

Üyeler Görebilir
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!




Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Yönetici tarafından son düzenlenen:
Üyeler Görebilir
Bende bu konudan müzdaribim , ambalaj atık yönetmeli sisteminde Ps olarak bildirim yapıyoruz , burda aynı sektördeki 20 firmadan 4-5 bu bildirimi yapıyor .
Bunlar çogu yanlış , eksik v.s ne bir denetim var ne bir ceza ne bir uyarı şuan sistem çok laçka şekilde yürütülüyor , aynı işi yaptımız firma bizim atık ambalajımız yok diyor bana , belki çok sıkmak istemiyorlar ama insanın zoruna gidiyor , kimiside bildirmemekten ceza yemek yerine bildirip ceza yemek daha hayırlı diyor :D
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar
Mobilya imalatını nakliyesini de yapan bir firmanın müşteriye ulaşım için kullandıgı koli streç vs dışında hesaplamaya katılması gerek birşey var mı
 
Üyeler Görebilir
Aradım çevre il müdürlüğünü kaç kere dedim burda bildirmeyen firmalar var neden sadece biz bildiriyoruz , bunu bildirmemenin cezası var bir gün onlarda dahil olurlar merak etmeyin cevabı aldım :)
 
Üyeler Görebilir
koli bandı ve karton köşelik var ama alımı 2020 değil
bir de streç kilo olarak mı geçiyor bir de üst başlığı nedir hangi başlıkta yer alıyor göremedim
 
Üyeler Görebilir
Merhaba ,

Tesisinizden detaylı bahsederseniz yardımcı olabilirim. Sadece Geri dönüşüm diyip genellediğimizde farklılık gösteriyor.
 
Üyeler Görebilir
Atığın kendisi değil, atığın geri dönüşüm tesislerine nakliyesi/taşınması sırasında kullandığınız Ek-1 listede yer alan ambalajlar GEKAP kapsamındadır. Örn: balya teli, plastik şeritler, bigbag çuval vb.
Ayrıca tehlikeli atık oluşuyor ise bunların gönderiminde de kullanacağınız streç, varil, palet gibi ambalajlar da KAPSAMdadır.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, otellerin çevre danışmanlığını yapıyoruz. GEKAP ile ilgili bir kaç sorum olacak yardımlarınızı rica ediyorum.

Üretici firma, otel adına otelin ticari adı ve logosunu içeren buklet malzemelerini otelde müşterilere sunarak piyasaya süren konumunda olmaktadır.

1. Otel aldığı logolu ürünlerin (şeker, terlik poşeti, şampuan vb). ambalajları için GEKAP beyan edecek ve ödemesini yapacak. Peki bu ürünlerin üretici firmadan gelirken kullanılan ikincil ve nakliye ambalajlarının beyanı ve ödemesinde otelin bir sorumluluğu var mıdır ?

2. Oteller GEKAP döneminde aylık beyan yaparken satın aldığı miktarları mı yoksa müşterilere sunarak sonrasında atık haline getirdiği miktarları mı baz almalı ?
EK teki dosyada yer alan maddeye göre satın alındığı anda beyan yapılması gerektiğini düşündüm. ?

3. Üretici firma ve otel aralarındaki tedarikçi sözleşmesinde yer alacak bir maddeye göre GEKAP sorumluluğunu üretici firmaya yükleyebilir mi?

Kafalar duman oldu bizde o_O Herkese teşekkürler şimdiden..
 
Üyeler Görebilir
kRAL :d bak işte aradığım cevap buydu ben çapaklarımı hurda çuval olarak fabrikadan aldığım big-bag çuvallarına koyuyorum Gekaptan bu konuda muaf oluyorum
 
Üyeler Görebilir
@KubilayDuman aynen öyle ama sıfırdan aldıklarınız varsa onları beyan ediyorsunuz. Bu arada boş beyan muhabbeti dönüyor. Yani gekap sıfır bile olsa beyan yapılacak mı onu bilemiyorum. Açıkçası Demirhan beye sormak da istemiyorum. Öğrenirseniz bizimle paylaşmanızı rica edeceğim:D
 
Üst