Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

Üyeler Görebilir
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üyeler Görebilir
Demirhan bey turmob un canli yayininda cevre hizmeti almak zorunda olan 1 tl bile beyan yapan firmalarin ve cevre hizmeti almak zorunda olmayan ancak 50000 tl uzeri beyani olan firmlarin cevre gorevlisine onaylatmasi gerektigini soyledi. O yuzden acilmistir imza kismi🤗

Üyeler Görebilir
Var mı bi sonuç arkadaşlar? Muhasebe birimini aramaya çekinir oldum, yazıyı okumuş olmalarından ve konuyu üzerime yıkacaklar her an böyle hissediyorum.

Üyeler Görebilir
Bir firma yurtdışından kavanoz ve kapak ithal etmiş.Sonrasında ürünü ihraç etmişler. Gekap beyanı yapması gerekir mi nasıl bir mahsuplaşma yapılabilir ?

Üyeler Görebilir
Soruyu görünce istemsiz güldüm :D

Yorumuma gelince eğer herhangi bir işlem yapmadan direkt ihraç işlemi var ise mutlaka görüş alarak muafiyet yazısı almanızı öneririm.

Normal şartlarda ürünü ithal ettiğiniz için ambalajlarından zaten sorumlusunuz. Ancak ihracat olduğu için biraz karışık bir durum.

Not: Ben GEKAP'a dahil etmezdim ( alıp direk satıyorsam ! )
1596529044389.png

Üyeler Görebilir
@Şeyda Balcı Burada benim anladığım kadarıyla çok ince bir nüans var, GEKAP ile beraber firmanızın hiçbir zaman tabi olmayacağını düşünüyorsanız beyan vermenize gerek kalmıyor. Ama dönemsel olarak fark eden durumlar bulunuyorsa boş beyanname vermeniz gerekiyor.

Bir şekilde bütün kuruluşlar bu yönetmeliğe tabi kalacak diye düşünüyorum ben.

Not: Tamamen şahsi görüşüm, bu konuyla alakalı elbet görüş alınması gerekiyor bence.

Üyeler Görebilir
logolu hiçbir ürün eşyası yoksa ve yurt dışından da birşey almamışsa beyan vermenize gerek yoktur.
Oteller dışarıda ürettirse de kendi logolarını koydurdukları için sorumlu oluyorlar bu konuya dikkat edin.

Üyeler Görebilir
Az önce 10 firma aradım 1 tanesi bilgisi var , oda yanlış ypamış pp değil oppc diyor :D ABS Bir haber millet inşallah ceza yağmuruna tutmazlar yada af çıkar milleti bilinçlendirip ödetirler :D
[automerge]1596548361[/automerge]
@zavalli Peki firmalar süresinden sonra beyanname verirse , cezai işlem yinede uygulanır mı ?

İçime Doğdu son şansımı kullansamda süre uzucak :D