GFB ve İzinlisans Belgesi Yenilenmesi Hk. (Firma ve Ünvan Değişikliği)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Danışmanlık firmanızın yada GFB almış tesisin (başka firmaya devri gibi) hem ünvan hemde vergi nosu değişikliği varsa bu değişiklik öncelikle vergi dairesinden yapılır, yeni ticaret sicil gazetesi alınır. Daha sonra başvurusu yenilenmesi için İzinlisans Dairesi'ne resmi yazı ile müracaat edilir.

İzinlisans belgesi alan tesis içinde Çevre Görevlisi kullanıcısı ile e-izin sistemine giriş yapılır Tesis İşlemleri>>>İzin ve İzin/lisans Belge Yenileme Başvurusu tıklanarak açılan sayfada bu değişiklik için başvuru yapılır. Yeni ticaret sicil gazetesi ve ünvan değişikliği nedeni ile ödeme belge dekontunun sisteme yüklenmesi istenir.

Yalnızca ünvan değişikliği söz konusu ise ve vergi numarası değişmemişse yine yukarıda belirtilen işlemler gerçekleştirilir,
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresine danışmanlık firması, çyb yada firmanın kendi kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır, Firma İşlemleri>>>Firma Bilgileri güncelle butonu tıklanarak "firma bilgilerimi güncelle" butonuna basılır, açılan sayfada vergi nosunun yanında "Maliye Bakanlığından Bilgileri Güncelle" butonu tıklanarak firma bilgilerinin en son hali ekrana gelir ve "Kaydet" butonu tıklanarak güncel hali sisteme kaydedilir. Bu değişiklik e-izin portalına doğrudan yansıyacaktır.

Not: "İşletmenin sahibinin veya adının değişmesi halinde, yapılan değişiklik işletmeci tarafından değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren üç ay içinde yetkili mercie bildirilir. İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik yoksa işletmenin çevre izin veya çevre izin ve lisansı, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla yeniden düzenlenir."

İyi Günler Dilerim.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba, bir ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum. şu an çed muafiyet belgemizi bekliyoruz. geçici faaliyet belgesi başvurusunda buluncaz. çevre izinleri portalında he Şu Anda Herhangi Bir Tesis İle Anlaşmanız Bulunmuyor.
Tesis Adına İşlem yapamazsınız. yazısı çıkıyor. gfb başvurularında evrakları elden vermiyoruz il çevreye bildiğim kadarıyla. neden bu yazıyı görüyorum?
 
Üyeler Görebilir
merhaba @Ebru_elmas ,ilk olarak izinlisans portalından firmayı çevre görevlisi olarak üstünüze kaydetmeniz gerekiyor diye biliyorum.Daha sonra zaten firma adınıza kayıtlı olduğu için diğer işlemleri firma adına gerçekleştirebiliyorsunuz
 
Üyeler Görebilir
@Ebru_elmas
Tesisi sistem üzerinden üzerinize almanız ardından da tesis yetkilisinin onaylaması gerekiyor (Eğer tesis yetkilisinin e-imzası yoksa size vekalet vermeli onun adına imza atmalısınız) ardından işlemlere devam edbilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Firma kullanıcı adınızla izin sistemine giriş yapın. İşletme protokol işlemlerinden ilgili firmayı bulun yanında tesis işlemleri diye bir seçenek var. Bu seçeneğe tıklayıp tesisinizin kaydını yapın. Eğer tesis listede görünmüyorsa yani seçim yapamıyorsanız tekrar konuşalım. O zaman başka bir şey yapmanız gerekiyor
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba ,ben bir konuda bilgi almak istiyordum ,firma gfb sürecinde ve bu süreç zarfında zaten gerekli evrakları tamamladık ve başvurumuzu yaptık gfb için şimdi ise dekontu yatırıp yükleyeceğiz ,bu süreç zarfında eksik kalmadığı tamamladığımız için lisansı almak için ek 3c de belirtilen eksiklerimizde kalmadı buna direkt lisans sürecine başvuru yapsak 180 günü tamamlamadan öyle bir şey olabilir mi ? sonuçta gfb başvuru yapıldı eksikler tamamlandı ek3c içinde eksik kalan bir durum yok ,bu süreç nasıl işler@merve akbas @sagapoo @O.GENÇ
 
Üyeler Görebilir
GFB çıktıktan sonra Lisansa başvurabilirsiniz bir engel yok. Benim fikrime göre 6 ay süreyi bekleyin. Lisans belgesi 5 yıl geçerli, 5 yıl sonra tekrar yenileyeceksiniz. Ne kadar geç lisans alırsanız o kadar geç yenileme yaparsınız
 
Üyeler Görebilir
@Hasan ARIKAN gfbden sonra sonuçta istenecek bir belge bilgi yok benim ilk deneyimim olduğu için bu sürece tam hakim değilim işin açıkçası dekontu yatırdıktan sonra hemen gfb elimize geçiyor mu
 
Üyeler Görebilir
@okyanus35
Dekontu sisteme yükledikten sonra İl Müdürlüğü onaylayacak GFB yi yine sistemden indireceksiniz. GFB yazısının içinde İzin Lisansa son başvuru tarihiniz yazar bu 6 ay sonradır, o tarihten önce İzin Lisansa başvuru yapacaksınız. Firmanızın faaliyet konusuna göre; o başvuru tarihinden önce örneğin baca varsa emisyon ölçümleri, tehlikesiz atık geri kazanım yapıyorsanız ürün analizi gibi analizleri yaptırıp yine sistemden başvuru yapacaksınız
 
Üyeler Görebilir
@okyanus35
GFB onaylandıktan sonra sistem üzerinden size bildirilecek. Onaydan sonra 180 gün içinde Çevre İZnine/Lisansına başvuru yapıp 1 yıl içinde almanız gerekiyor.
Çok acele etmenize gerek yok süreleri kaçırmayın yeter.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bir sorum olacak, bir firmanın çevre izin belgesi bulunuyor ve adres değişikliği yaptı. Bu kapsamda yönetmelikte adres değişikliği dire GFB sürecinden başlatıyor. İzin lisans sisteminde nasıl bir yol izlemek gereklidir? GFB başvuru kısmından sadece aktif GFB si bulunan firmalar mı başvuru yapmaktadır? Bu süreci yaşamış ve tamamlamış olan arkadaşlar bilgi verebilirler ise memnun olurum.
 
Üyeler Görebilir
Firma devir işlemlerinde, İzin lisansta belge yenileme başvurusunda istenen belgeler arasında, Ticaret Sicil Gazetesi yerine esnaf ve sanatkarlar odasından alınan Sicil Gazetesi olur mu ?
@Sedat Azizoğlu
 
Üyeler Görebilir
@O.GENÇ
T.S.O 1. sınıf işletme olmalısınız diyor kayıt için. Muhasebeci de 2018 yılı için olmaz diyor. 2019 da 1. sınıf olunabilirmiş.
Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı, verilen Sicil Gazetesini TSO daki ile aynı işlevi gördüğünü söyledi. Fakat çevre il müdürlüğü henüz kabul etmiş değil gazeteyi.
 
Üyeler Görebilir
Ha ticaret odası ha esnaf odası, faaliyet sahibi istediği odaya üye olabilir. Ticaret odasının harç ücreti fazladır, sosyal aktivite eğitim vb. düzenler, esnaf odası daha asosyaldir, harç ücreti düşüktür. Esnaf odasından alacağınız gazete Çevre İl Müdürlüğü tarafından kabul edilmektedir
 
Üyeler Görebilir
@Hasan ARIKAN Bende aynı düşüncedeyim. il müdürlüğü bakanlık ile görüşme sonucu olmaz diyor, bakanlığa bunu anlatmak gerekiyor galiba.

@O.GENÇ TSO yazıyı verir mi, kayıt olmamız için ısrar eder mi ? (Bunu sormadan da bilemeyiz tabi.) Bununla ilgili bir örnek var mı eliniz de?
 
Üyeler Görebilir
TSO 1.sınıf işletme olmadan kayıt yapmıyor. Bu yıl içerisinde de 1.sınıf olamıyoruz. Vergi dairesi ile de görüştüm konuyu. Olmuyor dedi vergi dairesi de. Kaldık böyle.
 
Üyeler Görebilir
Lisans devir işlemini hallettik sonunda. Şimdi bir kaç sorum var;
Lisans devir yapıldıktan sonra, online.cevre de hangi kullanıcı adı ile devam edilecek. Devir öncesi kullanıcı adı ile mi, yeni unvan için alınmış olan kullanıcı adı ile mi ?
Yeni kullanıcı adı ile giriş yaptığımda, ambalaj bilgi sistemi kısmında"lisans bulunamadı" hatası veriyor. (Ben yeni kullanıcı adı ile devam etmek istiyorum.)
 
Üst