İş arayan/tecrübesiz çevre mühendisleri/meslektaşlarımız için katkı

Üyeler Görebilir
Bilgilenmek/kendini geliştirmek isteyen, Mesleğe yeni başlamış, yeni mezun, iş arayan/işsiz çever mühendisleri/meslektaşlarımız için; Atıksu Arıtma, ÇED, Çevre Danışmanlık/Çevre Görevlisi Hizmeti vs. konularda tecrübeli arkadaşlarımız bilgilerini/tecrübelerini paylaşabilirler mi? Ben Atıksu arıtma/Proje onay dosyası, ÇED, Çevre Danışmanlık/Çevre Görevlisi Hizmeti konularında bilgi/doküman katkısında bulunabilirim. sayılarımla...
 
Üyeler Görebilir
Hasan Bey Merhaba,
Mezun olmama yarım dönem kaldı iş hayatına hazırlık olması açısından elinizde bilgileri/dokümanları mail yolu ile şahsıma gönderebilme imkanınız var mı ?
 
Üyeler Görebilir
Birinci konu Çevre Mühendisliği adı altında bir unvan var evet ama bir meslek var mı ondan şüpheliyim.

Tıp Fakültesi Mezunu Doktor arkadaşlar (Pratisyen veya Uzman) dışında kimse doktorluk yapamaz. Ama Çevre Mühendisi dışında Sayısal çıkışlı neredeyse herkes Çevre Danışmanlığı yapabilir. Hatta daha ötesine gidelim, bu arkadaşlarımızın iş güvencesi bile var. Çünkü diğer arkadaşlarımız (Örnek Gıda Mühendisi) bu işi yaptığında ikinci bir personelin istihdamını engelleyebiliyor. Bu sefer sen işsiz kalıyorsun. Gıda şirketlerinde Gıda Mühendisi çalıştırman lazım. Ama Çevre Mühendisine ihtiyaç yok çünkü zaten Çevre Mühendisinin yapması gereken işi Çevre Görevlisi olan Gıda Mühendisimiz yapıyor.

Atıksu Tebliği tam anlamıyla fecaat. Şimdi siz 4 sene bölüm okuyorsunuz, bölümde neredeyse her dönem atıksu dersi almamız gerekirken ve bunları geçip mezun olurken size bu yetmez deniyor, benim Konyalı Akademisyenim (Kendisiyle kişisel bir sorunum yok) tarafından hazırlanan ve yine bizim okulumuz gibi (Ben SAÜ mezunuyum) bir okul tarafından hazırlanan bir eğitimi almamız, eğitimi alıp para verip 5 sene geçerli bir belgeniz olmadan ortamda çalışamıyorsunuz. Yeni mezunsanız atıksu eğitiminiz yok sayılıyor, belgenizle siz yalnızca 2000 metreküp eşdeğere kadar küçük tesisleri (Bulabilirseniz) çalıştırabiliyorsunuz. Aramızda atıksu ile ilgili tez yazan, tez sırasında laboratuvar tecrübesi edinen, hangi atıksu nasıl arıtılır hangisi arıtılmaz bu konuda 1 veya 2 sene ayrıca emek veren arkadaşlarımız da aynı konuma düşüyor. Arkadaşlar boşu boşuna okuyor. İş hayatına atılsa işsiz kalacaklar.

Hiç bizden bir tecrübe edinmenize gerek yok. Burada sıfır atık ile ilgili başlık var. O bile size sektör hakkında bir izlenim verecektir. Özellikle atık sektöründe çalışan arkadaşlar durumu daha iyi anlatacaktır.
 
Üst