Ilaç endüstrisi atıksularının arıtım yöntemleri

Üyeler Görebilir
Merhabalar arkadaşlar. İlaç Endüstrisi Atıksularının Arıtılma Yöntemleri hakkında elinde bilgi, kaynak olan var mı acaba? Sitede inceledim ancak yüklenen belgeleri indiremiyorum. Sorun nerden kaynaklı çözemedim. Eğer o dosyalarda sorun yoksa mümkünse tekrar paylaşabilir misiniz acaba? Ve bu konu ile alakalı elinde herhangi bilgi bulunanlar da paylaşabilirler mi? Ben de internette tez sitelerinde araştırıyorum ancak onlar belirli yöntemler üzerine yazılmış daha geniş kapsamlı bilgiler arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler..

Üyeler Görebilir
Olgaç bey elinizde ilaç endüstrisi ile ilgili bir bilgi varsa sitede de paylaşabilir misiniz ? Çünkü sektörün spesifik atıksu türlerinden biri .

Üyeler Görebilir
Mervan Üstadım Merhaba,

Maalesef ilaç endüstrisi ile ilgili bir belge veya doküman bulunmamaktadır. Ancak araştırma yaptıktan sonra burada paylaşım yaparız.

Üyeler Görebilir
Harun Bey Merhaba,

Murat üstadımın dediklerine ek olarak, bağlı bulunduğunuz şehir de ilaç üretimi yapan firma varsa yerinde gidip görmenizi tavsiye ederim. Bu sektör geniş yelpazeye sahip olduğu için prosesi yerinde görmek daha faydalı olur. Bir de Ahmet Samsunlu'nun Atıksuların Arıtılması kitabı var ve bu kitaptan faydalanabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi Daha çok Prof.Fr. Füsün Şengül'ün endüstriyel atıksuların arıtılması kitabı sektör bazında değerlendirme yaptığı için daha faydalı bir kitap. Ahmet Samsunlu'nun kitabı genel atıksu arıtma tesisleri tasarım kitabı. Ama Fisün şengülün kitabında ilaç sektörüne dair bir açıklama yaptığını bilmiyorum,bakmak gerekir.

Üyeler Görebilir
@Murat Çelebi doğrudur . Zaten spesifik bir ilaç üretimi olursa , önemli olan burda o maddeye göre hareket etmektir. Genel olarak ilaç sektörü atıksuları kimyasal arıtma ile istenilen deşarj değerine getirilir. Atıksuların arıtılması , her iki kitapta da anlatılır. Ben sektör bazından önce Füsün Şengülün kitabına bakılması gerektiğini söyledim. Yoksa uygulama konusunda tabi ki her iki kitapta esastır.