Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İyi çalışmalar arkadaşlar. Çalıştığı kurumda İREC (yesil enerji sertifikasına sahip ) olan var mıdır ? İşleyiş nasıl oluyor ?n Sertifika nasıl alınır yardımcı olur musunuz?
Bir firmam bu konuda alış yaptı. Hatırladığım kadarıyla elektrik idaresinden bir kişi ile görüşüp satın almak istedikleri miktarı bildirdiler. Ücretini yatırdıktan sonra sertifika iletilmişti. Hatta önümüzdeki seneler için tüm yılı kapsayacak tahmini bir rakam belirleyip; enerjinin %100'ünü IREC'e dayandırmayı bile düşünüyor firmam.
rahimegülFirmanız OSB içindeyse OSB'den yetkili ile görüşüp elektriğinizi doğrudan yenilenebilir almak için sözleşme imzalayabilirsiniz. Sene başlarında bir önceki senenin IREC sertifikasını veriyorlar.
rahimegülMerhaba bu konuda yardımcı olabilirim. Çalıştığım firmaya 3 ayda bir irec satın alıyordum. Bu sertifikayı alabileceğiniz bir kaç firma var. Enerji üreten firmalar bunlar. Haliyle onların ürettiği ama sizin fiziki olarak tüketmeyeceğiniz bir enerji olacak bu. Sanko ve enerjisa dan irec satın alabilirsiniz. En bilindik firmalar bunlar. Ancak elektirik tüketiminizi mi sıfırlamak istiyorsunuz yoksa diğer enerji kaynaklarınızı da mı düşünüyorsunuz buna iyi karar vermelisiniz. Çünkü hepsinin katsayıları farklı oluyor. Ayrıca rüzgar, gelgit ve hidro seçeneklerine göre de fiyatlandırmaları değişkenlik gösteriyor.
IREC enerji kredilendirme ve alım işlemlerini IREC in TR sorumlusu foton enerji ile görüşerek ilerletebilirsiniz. Kendileri süreçle ilgili bilgi verirler. Ayrıca sitesinde de açıklamalar detaylandırılmıştır.
merhaba arkadaşlar,
kullandıkları elektriğin belli bir oranının veya tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından geldiğini kanıtlamak için alınmıyor mu?
firmamda GES'i devreye aldık ve ihtiyaç duyulan tüm elektriği GES'ten sağlıyoruz. bende IREC sertifikası almak istiyordum. Enerjisa'da da gördüm danışmanlık firmalarında da. Güncel olarak süreçleri bilen birileri varsa yönlendirme yaparsa sevinirim.
Teşekkürler.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.