Üyeler Görebilir
Konu Sahibi
Sayın Liste Üyeleri,
14-15-16 Şubat 2013 (Perşembe-Cuma-Cumartesi ) tarihlerinde arasında gerçekleştireceğimiz “ISO 14064–1 SERA GAZI EMİSYONLARI ENVANTERİ VE SERA GAZLARI EMİSYONLARI HESAPLANMASI TEMEL EĞİTİMİ" ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.
Saygılarımızla,
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
Eğitimin Adı
ISO 14064–1 SERA GAZI EMİSYONLARI ENVANTERİ VE SERA GAZLARI EMİSYONLARI HESAPLANMASI TEMEL EĞİTİMİ
Eğitimin Verileceği Tarih
14-15-16 Şubat 2013 Perşembe-Cuma-Cumartesi
Saat: 09:30-17:00
Eğitimin Verileceği Yer
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
Eğitim Salonu
İstiklal Cd. Koçtuğ İşhanı No:178 K:2 D:2 Tünel Beyoğlu
Katılımcı Sayısı
25 Kişi
Eğitmen Bilgileri
S. Özge GÖKMEN Çevre Yüksek Mühendisi
Eğitimin Programı
ISO 14064–1 SERA GAZI EMİSYONLARI ENVANTERİ VE SERA GAZLARI EMİSYONLARI HESAPLANMASI TEMEL EĞİTİMİ
EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
Eğitimin Amacı
EĞİTİMİN AMACI
Eğitim sonucunda katılımcılar:
• Kuruluşları için sera gazı emisyonları envanterlerinin çıkarılması konusunda gerekli bilgi ve donanıma ulaşacaklar
• Kuruluşlarına ISO 14064-1 belgesi alabilmek için gerekli her türlü teorik ve pratik bilgiye vakıf olacaklar,
• Sera gazı emisyonlarının hesaplanmasında kullanılacak hesaplama metodolojilerine ve kılavuz dokümanlara ulaşabilecekler,
• Belirsizlik seviyeleri ve hesaplamalarını yapabilecekler,
• Kuruluşlarının iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik hedefleri ile ilgili en uygun stratejileri oluşturabilecek vizyona sahip olacaklardır.
Not
Katılımcıların eğitim esnasında yanlarında dizüstü bilgisayar bulundurmaları faydalı olacaktır.
Eğitim Ücreti
ÇMO Üyeleri ( Aidat borcu bulunmayan) 600 TL
TMMOB üyeleri / Diğer: 1000 TL
Belge
Katılım Belgesi
Eğitim Ücretine Dâhil olanlar
Katılım Belgesi /Başarı Sertifikası
Eğitim Notları
Öğle Yemeği ve İkramlar
Ön Kayıt Bilgileri
18 Ocak 2013- 13 Şubat 2013
Ön kayıtlarınızı [email protected] adresine ad, soyadı, iletişim bilgilerinizi, oda üyesiyseniz oda sicil numaranızı ve eğitimin adını belirterek yapabilirsiniz. (başvuru e-postalarına onaylama mesajları gönderilecektir.)
Eğitim ile ilgili sorularınız için iletişim bilgileri
Ad Soyadı: Tarkan KILIC
Tel: 0212 245 89 15 / 16 0530 641 68 73
E-posta: [email protected]
14-15-16 Şubat 2013 (Perşembe-Cuma-Cumartesi ) tarihlerinde arasında gerçekleştireceğimiz “ISO 14064–1 SERA GAZI EMİSYONLARI ENVANTERİ VE SERA GAZLARI EMİSYONLARI HESAPLANMASI TEMEL EĞİTİMİ" ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.
Saygılarımızla,
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
Eğitimin Adı
Eğitimin Verileceği Tarih
14-15-16 Şubat 2013 Perşembe-Cuma-Cumartesi
Saat: 09:30-17:00
Eğitimin Verileceği Yer
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
Eğitim Salonu
İstiklal Cd. Koçtuğ İşhanı No:178 K:2 D:2 Tünel Beyoğlu
Katılımcı Sayısı
25 Kişi
Eğitmen Bilgileri
S. Özge GÖKMEN Çevre Yüksek Mühendisi
Eğitimin Programı
EĞİTİMİN İÇERİĞİ:
- Karbon ayakizi kavramı
- Sera gazları
- ISO 14064-1 standardı ilkeleri
- ISO 14064 serisi ile ilişkiler
- Sera gazı hesaplama metodolojileri (Tier1, Tier2, Tier3 kavramı)
- IPCC ve GHG Protokoller
- Belirsizliklerin hesaplanması
- Sera Gazı Envanter raporunun Içeriği
- Uygulama senaryosunun oluşturularak Sera Gazı Kaynaklarının kapsamlara gore tasnifinin yapılması
- Hesaplama altyapısının oluşturulması
- Kapsam-1, Kapsam-2 ve Kapsam-3 emisyonlarının GHG Protocol ve IPCC hesaplama metodolojilerine gore hesaplanması
- Belirsizlik Hesabı
Eğitimin Amacı
EĞİTİMİN AMACI
Eğitim sonucunda katılımcılar:
• Kuruluşları için sera gazı emisyonları envanterlerinin çıkarılması konusunda gerekli bilgi ve donanıma ulaşacaklar
• Kuruluşlarına ISO 14064-1 belgesi alabilmek için gerekli her türlü teorik ve pratik bilgiye vakıf olacaklar,
• Sera gazı emisyonlarının hesaplanmasında kullanılacak hesaplama metodolojilerine ve kılavuz dokümanlara ulaşabilecekler,
• Belirsizlik seviyeleri ve hesaplamalarını yapabilecekler,
• Kuruluşlarının iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik hedefleri ile ilgili en uygun stratejileri oluşturabilecek vizyona sahip olacaklardır.
Not
Katılımcıların eğitim esnasında yanlarında dizüstü bilgisayar bulundurmaları faydalı olacaktır.
Eğitim Ücreti
ÇMO Üyeleri ( Aidat borcu bulunmayan) 600 TL
TMMOB üyeleri / Diğer: 1000 TL
Belge
Katılım Belgesi
Eğitim Ücretine Dâhil olanlar
Katılım Belgesi /Başarı Sertifikası
Eğitim Notları
Öğle Yemeği ve İkramlar
Ön Kayıt Bilgileri
18 Ocak 2013- 13 Şubat 2013
Ön kayıtlarınızı [email protected] adresine ad, soyadı, iletişim bilgilerinizi, oda üyesiyseniz oda sicil numaranızı ve eğitimin adını belirterek yapabilirsiniz. (başvuru e-postalarına onaylama mesajları gönderilecektir.)
Eğitim ile ilgili sorularınız için iletişim bilgileri
Ad Soyadı: Tarkan KILIC
Tel: 0212 245 89 15 / 16 0530 641 68 73
E-posta: [email protected]