Kütle denge sistemi

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba;kütle denge sistemine veriler nasıl işleniyor.verim kısmı nasıl hesaplaıyor yardımcı olurmusunuz
 
Üyeler Görebilir
Üstad Merhaba, atık üreticilerinden almış olduğun tehlikesiz atıkları, gelen tehlikesiz atık sekmesinden gireceksin. Eğer toplama ayırma tesisi isen göndermiş olduğun tehlikesiz atıkları giden tehlikesiz atık sekmesinden yapacaksın. Geri kazanım tesisi isen ürettiğin ürünü, ürün tanımlama sekmesinden tanımlayarak ürün çıkış işlemlerini yapacaksın. Sonra proses işlemlerinden giren ve çıkan hesabı yapacaksın. Proses işlemlerinde şuna dikkat etmen gerekli mesela 100 ton malzeme aldın ve 90 ton sattın. Geriye 10 ton kaldı. Bunun 2 tonu fire ve 8ntonu stok. Proses işlemlerine giriş yaparken; gelen atık 92 ton çıkana ise 90 ton yazsak sistem otomatik olarak 2 ton fireyi hesaplayacak. Zaten stoğu da otomatik kendisi düzenliyor.
 
Üyeler Görebilir
merhabalar,atık üreticisi olarak oluşturduğum atık tufal,talaş ve demir çelik atıklar bunlar için çıkış yapılırken kütle denge sistemine girmem mi gerekiyor.
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

toplama ayırma tesisleri proses yapmıyor yani,yazdıklarınızdan bunu anlayabilir miyim?

gelen tehlikesiz atıkları ayırıp geri kazanım firmalarına satıyoruz.ortaya bir ürün çıkmıyor.
 
Üyeler Görebilir
TAT larda karışık ambalajın,kağıt ve diğer ambalaj türleri olarak çıkışı oluyor fakat sistem bunu stok miktarı olarak hesaplayamıyor ve giriş yapılamıyor.Veya atıkların çıkışı bir sonraki aya kalabiliyor bunu da sistem proses işlemlerinde kabul etmiyor.Benim anladığım çıkış faturaları esas alınıp,proses girişini israliye üzerinden hesaplayıp kalanını fire olarak sisteme dahil etmemiz gerektiği yönünde..
 
Üst