Nazlıhan TOPÇUTeşekkür ederim.
Öncelikle şu şekilde açıklayayım alıcı ortama deşarjımız yok kanal bağlantı belgesi alma aşamasındayız. AAT tasarımı bazik sular ve asidik sular diye ayrı hatlardan gelen atıksular için yapılmış. AAT akış şeması; Bazik sular dengeleme tankı - Cn Oksidasyon Tankı - Genel Sular dengeleme tankı- Yavaş Karıştırma - Hızlı Karıstırma çökeltme ve filtre pres seklinde.
CN OKSİDASYON tankı siyanür içerikli atıksularımız için yapılmış ancak şuanda siyanürlü bir atıksu gelmediği için ben oradaki tanktaki dozlamaları durdurdum. sadece geçiş tankı olarak kullanıyoruz. Yavaş karıstırmada demir3klorür, asit ve kostik dozlaması yapıyoruz. hızlı karıstırmada da polimer ekliyoruz.
AAT 20m3/gün olarak tasarlandığı için tanklarımızın kapasitesi çok büyük geliyor ve dengelemenin çıkısındaki pompalarda bu nedenle büyük. sizin dediğiniz gibi şamandıra ayarlayıp çıkış pompasını da küçültüp 24 saat calısacak sekılde arıtmayı ayarlasam olur mu ? çünkü pompayı küçültmezsem gelen suyu direkt diğer tanklara pompalıyor ve arıtmam 1-2 saat calışır vaziyette kalıyor. bu durum doğru olur mu ?
Sistem otomatik ayarlı olduğu için dozlamalar ve karıstırıcıların çalışması su geldikçe oluyor.
belediyenin numune calısmalarında çinko demir oldukça yüksek ve azot değeri 95 (60 olmalı) ve PH değerimiz sınırın biraz altında kaldığı için KÖP uygulanıyor. Azotun kimyasal arıtma ile giderilemeyeceğini bildiğim için sisteme küçük bir tank eklemem ve hava vermem gerekir diye düşünüyorum? azotu arıtmanın içerisinde kendim eklediğim kimyasallarla oluşturmuş olabilir miyim? gelen atıksuyumda azot yükü mevcut değil.
ve son olarak çamurum çok sulu çıkıyor. polimer dozlamasını yanlıs yerde mi yapıyorum yoksa yine gelen suyumun miktarının değişkenlik göstermesinden mi kaynaklı bu şekilde oluyor ? filtre presten cıkan atıksuyu çökeltmeye geri veren hat döşenmiş. filtre presten cıkan atıksuyu dengeleme havuzuna geri vermemiz gerekmez mi ?
çok teşekkürler şimdiden.....