Üyeler Görebilir
Konu Sahibi
Merhabalar,
Endüstriyel atık su içeren kimyasal arıtma tesisi işletmesinde çalışıyorum.
Proses sıralaması;
Dengeleme tankları-koagülasyon tankı -nötralizasyon tankı -flokülasyon tankı-ön çöktürme-lamelli çöktürme-Son nötralizasyon-çamur yoğunlaştırma-filtre pres
Kimyasallar:
PAC
Kostik
Polielektrolit
HCl
GİRİŞ DEĞERLERİ;
AKM:208
Kimyasal Oksijen İhtiyacı: 620
Yağ ve Gres: 25
Toplam Kjeldahl Azotu : 10
Sülfat (SO4): 8.7
Toplam Fosfor: 22
ÇIKIŞ DEĞERLERİ:
AKM:168
Kimyasal Oksijen İhtiyacı: 912
Yağ ve Gres: 40
Toplam Kjeldahl Azotu : 12
Sülfat (SO4): 9.4
Toplam Fosfor:23
-Suyun karakterizasyonu sürekli değişebiliyor dozlamaları buna göre ayarlıyoruz.
- Ön çöktürmede zaman zaman flok kaçışı oluyor, ve yüzeye kümelenmiş halde flok çıkıyor suyun içinde bulunan yağ bunu etkiler mi?
- Poli dozajını ayarlıyorum fakat etkisini çöktürmelerde göremiyorum sebebi ne olabilir?
-Değerlerden görüldüğü üzere çıkış değerleri giriş değerlerinden daha yüksek, dozlamaların hepsi jar test yapılarak ayarlandı fakat sonuç bu şekilde sebebi ne olabilir ve nasıl düşürebiliriz?
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Endüstriyel atık su içeren kimyasal arıtma tesisi işletmesinde çalışıyorum.
Proses sıralaması;
Dengeleme tankları-koagülasyon tankı -nötralizasyon tankı -flokülasyon tankı-ön çöktürme-lamelli çöktürme-Son nötralizasyon-çamur yoğunlaştırma-filtre pres
Kimyasallar:
PAC
Kostik
Polielektrolit
HCl
GİRİŞ DEĞERLERİ;
AKM:208
Kimyasal Oksijen İhtiyacı: 620
Yağ ve Gres: 25
Toplam Kjeldahl Azotu : 10
Sülfat (SO4): 8.7
Toplam Fosfor: 22
ÇIKIŞ DEĞERLERİ:
AKM:168
Kimyasal Oksijen İhtiyacı: 912
Yağ ve Gres: 40
Toplam Kjeldahl Azotu : 12
Sülfat (SO4): 9.4
Toplam Fosfor:23
-Suyun karakterizasyonu sürekli değişebiliyor dozlamaları buna göre ayarlıyoruz.
- Ön çöktürmede zaman zaman flok kaçışı oluyor, ve yüzeye kümelenmiş halde flok çıkıyor suyun içinde bulunan yağ bunu etkiler mi?
- Poli dozajını ayarlıyorum fakat etkisini çöktürmelerde göremiyorum sebebi ne olabilir?
-Değerlerden görüldüğü üzere çıkış değerleri giriş değerlerinden daha yüksek, dozlamaların hepsi jar test yapılarak ayarlandı fakat sonuç bu şekilde sebebi ne olabilir ve nasıl düşürebiliriz?
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.