Koi çok yüksek

Üyeler Görebilir
Tesisimize yağlı alkali su ve asidik karakterli su gelmekte . Biyolojik havuzumuzda koi yi nasıl düşürebiliriz ? Teşekkürler .
 
Üyeler Görebilir
Merhaba, Biyolojik arıtmaya yada kimyasal arıtmaya gerek kalmadan hem suyunu arıtın hem de arıttığınız suyu geri kullanın.Yani Sıfır Deşarj yapalım.Özellikle yağlı atıksular için tesislerimiz mükemmel sonuç vermekte..İlgilenirseniz memnniyetle yardımcı olmaya çalışırı[email protected] mail atabilirsiniz
 
Üyeler Görebilir
@Enderman Biyolojik arıtmaya girmeden önce kimyasal arıtma yapılıp koi oranı düşürülebilir. Böylece eklenecek kimyasalla da ph dengelenebilir.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Yukarıdaki linkteki dokümanı bir incele. Testler yaparak hangi kimyasalın ne kadar verimli olacağını belirleyebilirsin.
 
Üyeler Görebilir
@H.Yet Biraz detay geçeyim , alkali havuzundan ve asit havuzundan gelen sular , nötralizasyon havuzuna alınarak ph 7,5 - 8,5 aralığına getiriyorum . Ph ayarlandıktan sonra hızlı karıştırıcı ile koagülant kimyasalı ile koagülasyon ve sonrasına polielektrolit ile flokülasyon yapıp çökeltme havuzuna alınıyor . Sonra daf sıyırıcıdan tekrar yağ sıyrılıp biyolojik havuza geçiyor. Şuanda bakterilerim öldü sanırım suyun rengi siyah renk ve kokuyor. Bakteri ekimi yapılıp hava vereceğim bundan sonra sürekli . Tecrübe konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
@Enderman Ben ne zamandır arıtma işlemlerini yapmıyorum. Bu nedenle de doğru bilgiler veremeyebilirim ama bana göre bekletme süreleri incelenmeli. Kimyasal arıtmada bekletme süresi fazla olması istenilmez. Bakteriler bu nedenle de ölmüş olabilir.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Ender Bey,
Bahsettiğiniz sorun ile ilgili firmamızda birçok çalışmalarımız oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkında kurulmuş ve sıvı atıklara özel çözümler üreten bir arge firmasıyız. Firmamız ile ilgili ayrıntı bilgiye
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinden ulaşabilirsiniz. Karşılaştığınız sorunlar

Merhaba Ender Bey,

Karşılaştığınız sorunlar ile ilgili daha önce firmamızda bir çok çalışmamız oldu. Firmamız Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı DEPARK'ta kurulmuş ve sıvı atıklara özel çözümler sunana bir firmadır.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
adresinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Karşılaştığınız sorun ile ilgili detaylı bilgileri [email protected] adresine gönderebilirseniz size yardımcı olabileceğimize inanıyorum.
 
Üyeler Görebilir
ARGE firması olduğumuz için daha çok sizin atığınıza ve sizin yönlendirmelerinize göre istediğiniz seviyelere değerlerinizi indirmeye çalışıyoruz. Bu sadece KOİ için değil olası diğer yüksek değerleriniz içinde geçerli. En son çelik sanayinin lider firmalarından biri ile yaptığımız çalışmada KOİ değerlerinde yaklaşık %90 iyileşme sağlayarak KOİ değerlerini 200 mg/L değerlerine indirebildik. Çalıştığımız diğer firmaların örneklerinde de buna benzer verimler elde ettik. Aynı zamanda bu firmanın demir değerleri ile ilgili de sorunları bulunuyordu bu değeride 0,1 ppm seviyelerine indirebildik. Sizden de atık örneği alabilirsek üzerinde çalışmayı isteriz.
 
Üyeler Görebilir
@Wtcp
Kimyasal arıtma yaparak koagülasyon ve flokülasyon akabinde çökeltme havuzunda bekletme sonucu çıkan suyun KOİ si giren suyun KOİ si ile yarı yarıya . % 50 verim sağlayabiliyoruz.
 
Üyeler Görebilir
@Enderman
Çok güzel. Peki kullandığınız kimyasallar nelerdir ve kaç ppm seviyelerinde dozlamalarla %50 giderim verimi elde edebiliyorsunuz?
 
Üyeler Görebilir
@Enderman

DAf Ünitesini Yanlış Yerde Kullanıyorsunuz. Eğer Giriş Suyunu Daf Ünitesine Alırsanız ve Hatta Yardımcı Kimyasal'da Kulanırsanız Sorununuz Çözülür Büyük Olasılıkla... Mevcut Pozisyonunda'da Verim Alabilirsiniz Yardımcı Kimyasalla Ancak Maliyet Artar Diğer Türlü Kimyasal Tüketimide Düşecektir.
 
Üst