Laboratuvar da boşalan kimyasal şişeler

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar hastane laboratuvarlarında çokça atık olarak oluşan şişe ve plastik kaplar konusunda sıkıntı yaşıyoruz
,Boşalan kimyasal şişeler lab. güvenlik formlarında aşağıdaki 6. maddede belirtilen içerikler haricindeki şişeleri tehlikeli kabul etmez isek, hangi gurpta değerlendirmeliyiz. sizlerin uygulaması nasıl

6. Boşalan kimyasal şişeler Arsenik içeren bileşikler, Alil alkol, Akrolein, Karbon disülfit, Siyanür içeren bileşikler, 2,4, Dinitrofenol, Nitrik oksit, Nitrojen dioksit, p-Nitroaniline, Osmiyum tetroksit, Phosgene, Phosphine, Sodyum Azid, Vanadyum pentoksit içermedikleri sürece tehlikeli atık olarak değerlendirilmezler. Boşalan bu kimyasal şişeleri, kalın bir eldiven kullanılarak üç kez sudan geçirerek ve etiketini uzaklaştırarak daha sonra atık şişesi olarak kullanılabilirler.
 
Üyeler Görebilir
Üzerinde tehlike işareti olan bütün ambalajları 15 01 10 atık koduyla tehlikeli atık firmasına veriyoruz. Tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalaj olarak geçiyor. Bunlar dışında tehlike işareti bulunmayan ambalaj var ise -ki çok az oluyor- geri dönüşüme atıyoruz.
 
Üyeler Görebilir
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim anlayamadığım Laboratuvar güvenliği sayfaların hepsinde ör file:///C:/Users/kalite0007/Downloads/LaboratuarElKitabi%20(2).pdf

7.Boşalan kimyasal şişeler Arsenik içeren bileşikler, Alil alkol, Akrolein, Karbon disülfit, Siyanür içeren bileşikler, 2,4, Dinitrofenol, Nitrik oksit, Nitrojen dioksit, p-Nitroaniline, Osmiyum tetroksit, Phosgene, Phosphine, Sodyum Azid, Vanadyum pentoksit içermedikleri sürece tehlikeli atık olarak değerlendirilmezler. Boşalan bu kimyasal şişeleri, kalın bir eldiven kullanılarak üç kez sudan geçirerek ve etiketini uzaklaştırarak daha sonra atık şişesi olarak kullanılabilirler.

denmekte bunu nasıl yorumlamalıyız
 
Üyeler Görebilir
Açıkçası böyle bir uyarıyı ilk kez görüyorum. Ben yukarıda bahsettiğim şekilde değerlendiriyorum ambalaj atıklarını. Belki bu konuda fikri olan başka biri vardır..
 
Üyeler Görebilir
tehlikeli maddelerin yönetmeliğinde tehlikeli madde sınıfları belirlidir. yapmanız gereken kullanılan kimyasalların msds lerine bakın tehlikeli madde sınıfında ise ambalajını o şekilde bertarafa gönderin.
 
Üyeler Görebilir
peki arkadaşlar laboratuvarlarda yapılan reaksiyon sonucunda analiz bittikten sonra oluşan analiz kalıntıları için ne söylersiniz. reaksiyon doğada doğal hali ile bulunan kromun HCL veya Sülfürik asit ise çözdürülmesi, krom iyonlarının ölçülmesinden sonra kalan çözelti nasıl yönetilmeli. son ürün sanırım nötralize ediliyor bu hali ile yine bertarafa gönderilmek durumunda mı? Tehlikeli Atıkların Kontrolü yönetmeliğine girer mi bunun dışında hangi yönetmelik kapsamında yer alır bilemiyorum.
Teşekkürler.....
 
Üst