Lastik imalat atığı geri dönüşümü yardım

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar , ilimde bulunan bir lastik fabrikasından içinde tel bulunan lastik atıkını almak istiyorum.

Bu lastik atığı makina kulanarak telinden ayıracam kaucuku satacam telide hurdaya verecem. Ayrıştırma fiziksel olup su kullanılmayacak veya yakma.

Bu işlem için nasıl bir lisans almam gerekiyor benım acaba. biraz araştırdım fakat bu atık ötl yede girmiyor bi yardımcı olursanız sevinirim.

Üyeler Görebilir
@cevre000
Siz sadece ÖTL'yi hammadde kabul ederek bir üretim gerçekleştirecekseniz ÖTL geri dönüşümü için Çevre Lisansı almanız yeterli olabilir (danışmanlık yapan arkadaşlar daha iyi bilir) ama hammadde olarak farklı plastiklerden de yararlanacaksanız Bakanlığa danışmanız faydalı olurdu, çünkü başvurunuzun geri dönmesi size zaman kısıtı getirecektir, zor durumda kalabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
@cevre000
Denetime gelindiğinde daha önceden siz maddenizi xx belirlemişken, Bakanlık ya da İl Müd. sizi ww maddesine dahil edebilir. Denetimi bekleyin derim. Ben prosesi tam anlayamadım ama belki bu sunum sizi aydınlatır.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
@cevre000 anlaşılan konunuza cevap yazan herkes size yardim etmeye calismis, yanlis anlasilmalara mahal vermemek adına tartısmalardan kacınırsak seviniriz.

Hassasiyetiniz icin tesekkür ederiz.

Üyeler Görebilir
Merhaba @cevre000
Umarım yanlış anlamamışımdır.. Siz OTL almayacaksınız.. OTL alan firmadan ayrıştırma sonucu çıkan kauçuk atığını işlemeyi düşünüyorsunuz. Bu durumda Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı lisansı almanız gerekmektedir. EK 2 listesinde 4.1.14 veya 4.1.15'e dahil edilirsiniz.. Bu geri kazanım lisansına bağlı olarak Deşarj ve Emisyon konulu Çevre İzinleri almanız gerekir..

Artık Çevre İl Müdürlüğünün elinde ama sizin de yönlendirme yapmanız gerekecek.. İyi çalışmalar..

Üyeler Görebilir
merhaba kauçuk veya ötl geri kazanımım tesislerinin teknik uygunluk raporu için tse ye yaptırması gereken standart nedir yardımcı olursanız sevinirim.