Ben her zaman sevilen işin peşinden koşulması gerektiği taraftarıyım ama ne yazık ki hala o işi bulamadım, girişimlerimden de henüz bir sonuç yok
Enerji sektörü bir çevre mühendisi için bence güzel bir alan, fakat detaylarını iyi araştırın derim. Bazen dışardan güzel gözüken işler zor, zahmetli ve yorucu olabiliyor bu da keyif kaçırıyor.
Çevre üzerine yüksek lisans bahsedildiği gibi özel sektörde çok anlamlı değil. Belki işinize uygun spesifik bir alan olursa mantıklı olabilir bilemiyorum.
Ben de inşaat hidromekanik mühendisliği üzerine yüksek lisans "yapmaya" çalışıyorum ama 2 sene içinde dersleri bitiremediğimden cezalı konuma düştüm, çünkü derslere gidecek vakit yok (Şantiye'de 6tam gün çalışıyorum + radikal bir kararla askere gittim geldim) :/ Çok zor bir alan olmasına rağmen seviyorum ama yürütemiyorum. Hocalarda sağolsun öğrenciyi boğuyor. Diğer yandan burdan öğrendiğim şeylerle çok daha kalifiye ve az mensubu olan bir alanı elde etmiş olacağım fakat şu an tam bir karamsarlık hakim...
İnşaatın getirisi yok diyen arkadaş muhtemelen bizim inşaat mühendisi gibi imza yetkinliği ve bazı sorumluluklara yüksek yapsak da dokunamıyor olmamız. Çevre mühendisi mezunuyuz sonuçta inşaat değil
Bilgisayar programı olarak da üniversitede bize öğretilen AutoCAD dışında, SewerCAD, WaterCAD, Quak4K gibi programlar vardı, bunlar genelde su temini, atıksu kanalizasyon planları tasarlamada kullanıyor. Qual4K çevre modellemesinde (örneğin dere içerisine atılan noktasal atığın 1500m aşağıdaki konsantrasyonu) gibi hesapları yapan excel tabanlı bir program. Ama AutoCAD candır
Yurtdışı düşünüyorsan çevre mühendisliği için Kanada çok değerli bir yer. Sigara izmaritleri için kafamda projeler dönüp dolaşırken adamların sigara izmaritinden plastik ürettiklerini duyunca (%100 toksik maddeden arındırılmış hemde) canım baya sıkılmıştı
Her maddeye çok bilmiş gibi yorum yazdım kimse kusuruma bakmasın lütfen , Hande kardeşim sende inşallah istediğin hayal ettiğin bir işe kavuşursun, şimdi okuluna odaklansan güzel olur