Paket Arıtma Sistemleri

Üyeler Görebilir
merhabalar.Konya'da medikal ürünler üretimi yapan firmamızda çinko kaplama ünitesi bulunmakta.firma bünyesinde arıtma tesisi bulunmuyor.arıtma tesisi kurmadan çinko giderimi yapan bir arıtma tesisi ile anlaşmamız mümkün mü acaba? ve ya başka bi çözüm hakkında bilgisi fikri olan varsa acil olarak cevap verebilirse çok mumnun olurum.(atık suyumuz tanklarda biriktiriliyor, belirli periyotlarla kanalizasyona deşarj ediliyor yani sürekli bir deşarj yok.biriktirilip taşınması için ideal aslında)
 
Üyeler Görebilir
Yaptırdığımız analizde çinko dışında diğer parametreler kanalizasyon daşarj şartlarını sağlıyor.çinko miktarı sınır değer olarak 10 mg/l olarak istenmekte fakat atıksu içerisindeki çinko mikatarımız 2300 mg/l..
 
Üyeler Görebilir
merhaba.. 1000 kişilik paket arıtma sistemimiz var ve 700 kişi civarı nüfus olmasına rağmen sistem yetersiz kalıyor ve su daha arıtmaya girmeden taşıyor çünkü arıtma sistemi dolu oluyor. acil cevaplarsanız sevinirim. Bu arada arıtma sistemine girişteki su deposunun hacmi 40 - 50 ton civarı, bilginize
 
Üyeler Görebilir
merhabalar;
arıtma sisteminin girişindeki su deposu sanırım dengeleme havuzunuz. arıtma tesisiniz ister kesikli sistem isterse sürekli sistem olsun fark etmez. dengeleme havuzunuz tahminimce ortalama debi baz alınarak yapılmış. havuz boyutunuz 50 m3 ise ortalama debiye göre havuz boyutunuz yeterli ancak 40 m3 ise havuz boyutunuz küçük .
şöyle ki;
700 x 200 / 1000 = 140 m3/gün debiniz. ort. debi 24 saatlik debidir. 140/24= 5.84 m3/sa dengeleme havuzunda bekleme süresi 6-8 sa arasındadır ve genelde 8 saat alınır. 5.84 x 8 =46.72 m3 hacim
bana göre su taşmasının birkaç sebebi olabilir. 1. debiniz max. seviyede geliyor. dengeleme havuzunuz bunun için küçük geliyordur. proje hesaplarınızı bir inceleyin bence boyutlandırma yapılırken nasıl bir hesap kullanılmış. 2.havuzlar arası geçişte boru çapları yanlış kullanılmış olabilir. 3.diğer havuzların bekleme süreleri tam ayarlanmamış olabilir. 4. diğer havuzların boyutları küçük yapılmış olabilir. vb. sebepler birbirine bağlı olarak çoğaltılabilir. şimdilik aklıma bunlar geliyor.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Bir süt fabrikası atık suyunu arıtmak için paket arıtma yeterli olur mu acaba ? Bu sistemi kullanarak ne kadar arıtma verimi elde edebiliriz ?
Teşekkürler..
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar;
Süt tesislerinin koi değerleri çok yüksektir 4000 den başlar 10000 e kadar değişiklik gösterir. ph 2-3 arasında değişir dolayısıyla böyle bir tesis için paket arıtma yeterli değildir. tek biyolojik arıtma ile çözemezsiniz mümkün değildir. biyolojik arıtma verimleri hesaba katıldığında birden fazla ünite yapmanız gerekecektir ki tam verim de alamazsınız bunun yerine size fiziksel arıtma kimyasal arıtma ve biyolojik arıtma önerebilirim ki kimyasal arıtmanın da yatırım maliyeti az olmakla beraber işletim maliyeti çok yüksektir ve zordur bunun yanında bir başka seçenek de fiziksel arıtma nötralizasyon ünitesi anaerobik sistem biyolojik arıtma olabilir tercihim bu yöndedir yatırım maliyeti yüksek olmasına rağmen işletimi kimyasala göre daha kolay ve düşük maliyetlidir tabi projelendirmek için ayrıca debiniz ve ham atıksu analizleri çok önemli. peyniraltı suları arıtma alınmaz yasaktır ancak %10 a kadar kaçaklar kabul edilebilir.
 
Üyeler Görebilir
merhaba
ardışık kesikli reaktörlerin işletim problemleri ile ilgili kaynak arıyorum.yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar;
atıksu arıtma tesisi işletim problemleri ve çözümleriyle alakalı notlar yazımın ekinde mevcuttur. İşletme kısmında çalışan arkadaşlara belki lazım olur.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Selam arkadaşlar, paket arıtma sistemlerinde çamur yatağı hacmi ve çamur yatağı MLSS konsantrasyonu nasıl hesaplanıyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
@Ahmet Elmas

Slm ahmet bey bu konuda yurt disindan yeni getirip kullanmaya basladimiz bir sistem var bcs adi altında sanirim bir aritma tesisi kurmadan sizin bu sorununuzu giderebiliriz .0543 250 9475 bu numaradan ulaşabilirsiniz bende konyada yim
 
Üyeler Görebilir
selam arkadaşlar,
paket arıtım sistemlerindeki tüm proje hesaplarınına ihtiyacım var...elinde konuyla ilgili döküman olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Çiğdem Hanım selamlar.

Şirketimiz bir proje anlaşması yaptı. Proje için 2500-3000 kişilik bir kamp tasarlanacak. Bu çalışan sayılarına göre nasıl bir arıtma sistemi kurmamız gerekir?

İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.
 
Üyeler Görebilir
@Çiğdem AksoyÇalıştığım 065, member: 1604

Sn. Çiğdem hanım
Çalıştığım firmada paket sistem biyolojik arıtma var. Sistemde alınan numunemizin incelenmesi sonucu amonyum azotunu fazla oldugu tespit edildi. Amonyum azotunu arttıran neden nedir giderimi nasıl sağlanır. Konu ile ilgili yardımcı olur musunuz? Şimdiden tesekkur ederim.

Çalıştıgım
 
Üyeler Görebilir
günlük 40-50 ton/gün kapasiteli tekstil fabrikası için gerekli arıtma tesisi için paket arıtma ve betonarme arıtma tesisi
için yaklaşık kurulum ve işletme maliyeti konusunda yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler
 
Üyeler Görebilir
kirlilik yükleri nasıl onun da bilgisini verirseniz ilgilenen arkadaşlar daha sağlıklı bilgi paylaşımında bulunabilir
 
Üyeler Görebilir
@Çiğdem Aksoy

Çiğdem hanım faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler

Tekstil Sanayi -Açık Elyaf, İplik Üretimi ve Terbiye- için literatürde öngörülen kirlilik yükleri alınabilir.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Proje ödevi için 1000 kişilik bir otelin paket arıtım tesisini tasarlayacağız. Tasarımda gerekli yapıların hesaplamaları ve inşaat maliyetlerinde yardımcı olabilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar paket arıtma çizimleri netten baktım sadece şekiller var autocad çizim örneği elinde olan varmı bulamıyorum netten bakıyorumda örnekler bulamadım ?
 
Üst