Üyeler Görebilir
Arkadaşlar plastik geri dönüşümü yapan bir firmada çalışmaktayım. Proseste kullanılan yıkama suyunda kostik kullanıldığı için arıtmaya gelen suyun ph yaklaşık 12 civarlarında. Kimyasal arıtma ünitesinde önce fe3cl kullanıp ph 6 seviyesine çekmekteyim, daha sonra kireç ilavesi ile ph 7-7.5 aralığında tutuyorum. Son olarakta poli ilave edip kimyasal çöktürmeye geçiyor. buraya kadar sorun yok diyebiliriz. kimyasal çöktürmeden çıkan su biyolojik havalandırmaya geçmekte. bakteri aşılaması yaptım, şeker ilavesi, ciğer ilavesi, dap gübresi kullandım. karbon azot fosfor oranları normal fakat bakteriyi bir türlü oluşturamadım. oksijen seviyesi 2-4 aralığında otomatik çalışmakta. imhoff bakteri oranı % 2-3 civarında. geri devir oranının artırdım (zaten bakteri olmadığı için geri devirden birşey gelmemekte). sisteme evsel atıksu girişi yok. biyolojik giriş koi değeri 1000 1500 aralığında, çıkışta ise 250 550 aralığında. anlamsız bir şekilde düşüş oluyor. bakteriler için ne yapmalıyım. yardımlarınızı bekliyorum.
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
forumda yorum yapabilecek kimseler yok mu? Yardımınızı bekliyorum.
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
forumda yorum yapabilecek kimseler yok mu? Yardımınızı bekliyorum.