Plastik Geri Dönüşüm

Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Tehlikesiz atık ve ambalaj atığı geri döünüşüm için başvuruda bulundum ve GFB mi aldım. Nihai lisans için bazı belgeler istenmekte. Bunlar;
1)Emisyon ölçüm raporu
2)Teknik uygunluk raporu (tehlikesiz atık)
3)Geri dönüşüm sonunda elde edilen ürünün standardına ve ürünün satışa uygunluğuna ilişkin izin belgesi

benim burada sormak istediğim
1)Emisyon raporu bizim için gerekli mi? Sonuçta emisyon kaynağımız yok. İl çevre görüş vermesi yeterli olur mu?2)Teknik uygunluk raporu nereden alınmakta. Bazı yerlerde TSE diye okudum ama doğruluk derecesi nedir bilmiyorum.
3)Satışa uygunluk belgesi nedir? bununla ilgli hiç bir şey bilmiyorum.

yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
plastik geri dönüşüm tesisi ve solvent atık geri kazanım tesisi kurmak isteyen bir firma için gerekli fiziksel şartlar ve başvuru aşamasında gerekli evraklar nelerdir,yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
@Ayşegül Sözeri

Plastik geri dönüşüm tesisimiz var işleyişi, fiziksel konumları, kazanc ve giderleri hakkında bilgi verebilmem için ulaşabilrisiniz.
 
Üyeler Görebilir
Plastik kırma ve granül yapan firmamıza İthalat için tehlikesiz atık geri kazanım lisansı almak istiyoruz. Bu lisansa başvurduğumuzda ambalaj kodu yazabiliyor muyuz bilgisi olan var mı acaba?
 
Üyeler Görebilir
@Ozan Dinçer
Kolay gelsin. Tehlikesiz atık geri kazanım lisansına ambalaj atığı yazdırılmaz. Siz de ambalaj atığı toplama ayırma veya geri kazanım lisansı yok mu?
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

Teşekkürler size de kolay gelsin. Firma yeni kuruldu, eski yerinde vardı lisansları şimdi yeni yerine alınacak. tehlikesiz atık lisansı aldığmızda ambalaj atığı da ithal edemiyor muyuz?
 
Üyeler Görebilir
@Ozan Dinçer
Teşekkür ederim. Tehlikesiz atık aldığınızda, ambalaj atığı malzemesi alamazsınız. Ambalaj atığı alabilmek için ya toplama ayırma belgesi ya da geri kazanım belgesi alınması gerekli.
 
Üyeler Görebilir
@Ozan Dinçer

Alabilirsiniz Ozan Bey, Benim önceki iş yerimde hem tehlikesiz atık lisansı vardı hemde TAT Lisansı. Ki şu an bildiğim firmalarda da böyle örnekler var.
 
Üyeler Görebilir
@Ozan Dinçer
evet alabilirsiniz. Bizim tesisite ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanım,tehlikesiz atık geri kazanım lisansı ve tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi var.

@Olgaç Sürmelihindi
Ben size gereken yardımı da ederim.
 
Üyeler Görebilir
plastik ambalaj geri dönüşümü yapan firmamız için tehlikesiz plastik atık kodu ekletmeyi düşünüyoruz bunun için hazırlanacak teknik uygunluk raporunda 7. maddesinde ürünün standartına ilişkin bilgi rapor istenmekte, pe ve pp için daha önceden yaptığımız rapor bulunmakta lisans için kullandığımız onları kullansak olur mu bilgisi olan arkadaş varsa paylaşabilir mi ?
 
Üyeler Görebilir
@Gülşah Albayrak
Üstadım çok teşekkür ederim:) @diienayzed lisans başvurusu yaparken kullandığın ürün standardını kullanabilirsin. çünkü prosesinde veya ürün kalitesinde herhangi bir değişiklik yok. Sadece atık kodu eklettireceksin ve geri kazanım sonucu oluşacak ürün yine aynı. Aynı belgeyi kullanmanda sıkıntı yok.
 
Üyeler Görebilir
Teşekkürler @Olgaç Sürmelihindi bende öyle olur diye düşünmüştüm sizlerinde tecrübesine başvurayım dedim

bir sorum daha olacak son olarak verim başlığı altına nasıl bir açıklama yapmak gerekir yada açıklama yapmak gerekir mi ? gerçi sonuçta kayıp çok düşük plastikte tozları dahi topluyoruz ama
 
Üyeler Görebilir
@diienayzed
Estagfurullah. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere. Benden daha tecrübeli kişiler var. @Gülşah Albayrak gibi. Şu şekilde açıklama yapabilirsin; Kapasite raporunda yapılan kapasite hesabına göre işletmede belirlenen verim tehlikesiz atık olarak, ambalaj firelerinden üretilen granül için %... olup geriye kalan%...'lik kısım ise fire olarak çıkmaktadır. Eğer ambalaj atığın varsa onu ekleyerek bu şekilde yazabilirsin.
 
Üst