Plastik Yıkama Tesisinin Atıksuları

Üyeler Görebilir
Merhabalar arkadaşlar ambalaj atığı geri dönüşüm tesisiyiz. Biz firma olarak yeni bir yıkama tesisi kurduk. Bu tesisinden çıkan atık sularımızı kanalizasyon sistemine vereceğiz. Kanalizasyona vermeden önce suda oluşan akm'yi düşürmem ve küçük naylonları tutmam gerekiyor; ayrıca suyun debisi yüksek. Bu noktada nasıl bir yol izlemeliyim. Böyle bir tesise nasıl bir sistem kurmalıyım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi günler, iyi çalışmalar...
 
Üyeler Görebilir
@fullkonsantre oncelikle koi ve boi degerlerinin neden artis gosterdigini tespit edip, yıkama yapmadan önce artışa sebep olan maddeleri ayrıca temizleme yoluna gidebilirsiniz bence. en masrafsizi bu olur sanirim :)
 
Üyeler Görebilir
@Tolgay Doğan çok yaratıcı bir fikir teşekkür ederim.. Tonlarca plastik, çuval ve naylondan bahsediyorum haliyle temizi de geliyor kirli olanı da..
Kirli olanı hayır kıramam diyebilme şansımız olmuyor maalesef.
 
Üyeler Görebilir
@fullkonsantre BOİ ve KOİ değerlerinizin yüksek çıkmasının sebebi gıda plastikleri yoğurt kapları vb. şeyler kırmanız. Geri dönüşüm sektöründe kirli olan plastikleri ayrıca biryerde temizlemeniz söz konusu değil.

Çözüm: Kimyasal Arıtma gibi duruyor. Geri dönüşüm tesislerinde ağırlı olarak kimyasal arıtma ile bu problem çözülür. Ama şuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Kimyasal arıtma işe yarar mı yaramaz mı sorusunun cevabı atıksuyun doğru analiz edilmesinde gizli;

Atıksuda BOİ ve KOİ 3 şekilde bulunur.

AKM olarak
Kollaidal Olarak
Çözünmüş olarak

Çözünmüş BOİ / KOİ değerine kimyasal arıtma ile birşey yapamazsınız. Eğer çözülmüş BOİ/KOİ sizin toplam BOİ/KOİ değerinizin değerinizin %60 ını oluşturuyorsa bu kimyasal arıtma ile en fazla %40 giderim sağlayacağınız anlamına gelir.
 
Üyeler Görebilir
Doğru kurgulanmış Kimyasal artıma en iyi ihtimal ile %70 KOİ giderimi sağlar. Girişinizi biliyorsanız çıkışınızı hesaplayabilirsiniz.
Limite yakın sonuç elde ederseniz kimyasal dan çıkan atık suyu bir depoya alıp havalandırın ve Karbon yataklı filtrelerden geçirin.
Limitlerin üstünde sonuçlarınız varsa çözüm daha karmaşık.
 
Üst