portakal/limon kabukları

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,

Muğla'da bir firmada portakal/limon/nar sıkma işlemi gerçekleştiriliyor ve işlem sonucunda yaklaşık 7 ton/gün portakal/limon kabuğu oluşuyor.
Bu yörede bunları nasıl değerlendirebiliriz, önerilerinizi/tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
deniz meltemiLisans bitirme tezimde meyve sebze ve yumurta kabukları ile atıksularda bulanıklık giderimi üzerinde çalışmıştım. Kabukların kurutulmasından sonra doğal koagülan madde elde edip bulanıklık gideriminde kullanmıştık. Portakalda kullandığım meyvelerden birisiydi. Fakat dezavantajlarından birisi suda organik madde miktarını artırıyordu. Yinede üzerinde çalışılabilir. Fikir olsun size :)
 
Üyeler Görebilir
Sabun esansı düşünülen alternatifler arasında ancak miktar fazla olunca başka fikirlere de yönelmek isteniliyor. :) Teşekkür ederim diğer fikirler için de.
 
Üyeler Görebilir
Tabikide kardeşim portakali yemekle portakal suyu içmek arasında çok fark var bir ara gıda ve beslenme dersinde işleyelim :) ?
@Serkan Çiçekay başkasından beklemezdim :D
[automerge]1578920381[/automerge]
Eğer temiz ise kurutulup kuruyemiş olarak bile değerlendirilebilir :D
 
Üyeler Görebilir
deniz meltemi
Merhaba Portakal limon kabuğu organik atık sınıfına giriyor,Muğla'da biyogaz tesisi yok mu? Oraya verirdiniz elektrik üretimine katkıda bulunurdunuz. Ya da biriktirip kompost yaparsınız. Fabrika içinde meyve sebze alanı oluşturup orada değerlendirebiirsiniz. En kötü fabrikanın etrafına çiçek ekip orada değerlendirmiş olursunuz.

İstanbulda bir okul kantin atıklarını bahçede bir bölümde değerlendiriyor.(Bahçe tipi kompost makinesi) Öğrenciler tenefüslerde makinenin kolunu çeviriyorlar. Kompost oluşumundan sona kendi sebzelerini üretiyorlar, ağaçlar, çiçekler ekiyorlar.
 
Üst