Radyasyon ölçüm cihazı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar kolay gelsin. Metal hurda işi yapan TAT lar için istenen el tipi radyasyon ölçüm cihazına ihtiyacım var. İstanbul il çevre nin istediği tipte cihazı nereden daha uyguna bulabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Ben taekten değil de rad. korunma derneğinden aldırmıştım. Daha ucuz ve 1 günlük bir eğitimdi. Sizin tesiste panel tipi cihaz mı var @Gülin Ç. ?
Panelde süreli olduğunu ben de duymuştum.

Üyeler Görebilir
hayır canım bizde de taşınabilir cihaz ama ben tesise ilk alanlardanım o sebeple o dönem 5 günlük eğitim sonucu sınav ile almıştım , hatta tekrar sınava gönderdim işte bahsettiğim gibi yukarıda ; ama sanıyorum kolaylaştırılmış tek günlük yeterli yazıyor ve tekrarı istenmemiş.

Üyeler Görebilir
Bende merak ettim tesiste belgesi olan çalışan var fakat son tarih yazmıyor. Tehlikesiz Atık Toplama ayırma belgesi aldım ve kontrollerde yenileme gibi bir istek olmadı. (belge alınalı 6-7 sene oluyor) Sadece cihaz kalibrasyonu konusu oldu. Cihazı kalibre ettirdikten sonra sorun çıkmadı

Üyeler Görebilir
TAT belgelerinde bir günlük eğitim yeterli oluyor tek günlük eğitim belgesinde yenileme süresi şimdilik bulunmamakta, kantar tipi-panel tipi var ise veya hurda metal ithalatı yapılacaksa beş günlük eğitime gitmesi gerekiyor eğitim belgesi süreli bunda