Soğuk iklimlerde atiksu aritma tesislerinin işletilmesi hk.

Üyeler Görebilir
Selamun Aleyküm;
Soğuk iklimlerde Atıksu Arıtma Tesislerin de ne gibi önlemler alınıyor bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Kışın blowerlardan verilen oksijen oranı düşürülüyor. Sıcaklıkla ilgili ne gibi önlemler alınıyor ? Atıksu da donma olmuyor bildiğim kadarıyla ama sıcaklık düşecektir. Bu durum bakterilerin için olumsuz etki yaratacaktır. Ekipmanlarda donmalar olacaktır. Blowerlar, ızgaralar. Daha önce bu konuda sorun yaşayan meslektaşlarım varsa bana çözüm önerileriyle birlikte yardımcı olabilirler mi ?

Üyeler Görebilir
@semihbaydogan
@semihbaydogan
Aleykümselam, iller bankasında inşaat mühendisi olarak çalışıyorum ve tespit ettiğiniz şeyler aslında çok önemli, kışın sıvaklığın çok düşük olduğu yerlerde atıksu arıtma tesislerinin üstlerinin kapatılması gerekebilir,özellikle mekanik ekipmanlar sıcak soğuk değişiminden dolayı ve buz tutmasından dolayı arızalanabiliyor. Biyolojik olarak verimin ne derece etkilendiğini ise detaylı araştırmalar ve gözlemlemelerin yapılması gerekiyor.

Üyeler Görebilir
tesislerinin üstlerinin kapatılması??
küçük debili küçük borularda sorun olabilir.

verimin ne derece etkilendiği Literatürde, ing. vardır.

Siz Literatür, ing. arayın biz de fikir sunalım.

1- gece buz olan yerde üyemiz yok,

2- gece buz olan yerde sorun yaşayan yok,

3- gece buz olan yerde tesisler çalıştırılmıyor.

Üyeler Görebilir
@Rasim AHMETOĞLU
Ekipmanlar için alınacak önlemler araştırmalarım sonucunda bahsettiğiniz gibi az çok çözüm yöntemleri mevcut. Biyolojik aktivite kış aylarında gerçekleşmiyor dolayısıyla arıtma verimi düşüyor. Araştırmalarım sonucunda çamur yaşının arttırılması bir çözüm olarak nitelendirilmektedir. Başka çözüm yöntemi var mıdır ? bunu öğrenmek amaçlı yazdım ama cevap alamadım :)

Üyeler Görebilir