Su sebi̇lleri̇ temi̇zli̇ği̇ hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (e855)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,

Fabrika sahasında bulanan endüstriyel sebiller ve idari binalardaki sebillerin temizliği nasıl olmalı , hangi periyotta olmalı, hangi kimyasal veya hijyen malzemesi kullanılmalı?
Gibi bir kaç sorum olacak sizlere örnek çalışmanız , uygulamanız vesaire var mıdır ?
Burada ve isg platformlarında araştırdım fakat kayda değer bir çalışma vesaire yok o yüzden sormak istedim?
(Not: Belli periyotlarda yapılan karbon filtre , tatlandırıcı değiştirilmesini sormuyorum onlar 3 ya da 6 aylık periyotlarda yapılıyor bildiğim kadarıyla ,
direkt temizlik sıklığı ve temizlikte kullanılan kimyasalı sormak istemiştim bu sektörde çalışan arkadaşlar var ise cevaplarını beklemekteyim)

Üyeler Görebilir
Merhaba. Ben zamanında araştırmıştım tam nerede buldum hatırlamıyorum ama bir yandan da bizim isgcimize sormuştum. Biz sirke ve karbonatla yıkıyoruz. Gayette memnunuz. Tabi ki sirke beyaz sirke olmalı. üzüm sirkesi veya elma sirkesi olmaz. Karbonat ve sirkeyi döktüğümüz ılık suyla dolu kova hazırlıyoruz. sonra bunu su sebiline döküp bir süre bekledikten sonra yumuşak bir süngerle ovalıyoruz. sonra iyice duruluyoruz. Sebillerimizde koku vardı mesela bu şekilde yıkadıktan sonra koku da azaldı.