@bekirkaradeniz
Bana mı sordunuz Bekir Bey "Bu kadar mı?" diye? Siz Geri dönüşüme meraklıymışsınız, ee Olgaç Bey de size yardımcı olacakmış; öyle olunca ben aradan çekileyim dedim..
Ama bana soruyorsanız ve eğer herhangi bir kısıtlamanız da yok ve dersinizin tek amacı sunum hazırlayabilme yetinizi ortaya dökmek ise; Yenilenebilir Enerji üzerine bir çalışma yapabilirsiniz. Bu, içerisinde tüm yenilenebilir enerji kaynaklarını içeren/anlatan bir sunum olabilir. Ya da bu kaynaklardan kabaca bahsettikten sonra içlerinden ilginizi çeken bir tanesini seçip onun üzerine yoğunlaştığınız bir sunum da olabilir. Biz bir arkadaşımla beraber Rüzgar Enerji Santralleri üzerine bir çalışma yapmıştık, Çanakkale'de bir santrali de ziyaret etmiştik; çok güzel bir deneyimdi mesela.. Siz bu kaynaklardan herhangi başka birini seçebilirsiniz. Ya da Nükleer enerji ile ilgili bir sunum hazırlayıp hem dünyadaki, hem Türkiye'deki yerini irdeleyip uygulandığı takdirde ortaya çıkacak sorunlar, uygulanmadığı takdirde bir kaybın olup olmayacağı, eğer bir kayıp olacaksa o kaybı telafi edebilecek yol/yöntem/seçeneklerin neler olduğu vs. diye içeriği zenginleştirebilirsiniz.
Bölümümüzün yer aldığı üniversitelerde genelde su/atıksu arıtımına ağırlık verilerek eğitim yapılmakta; siz de oradan yola çıkarak spesifik bir atıksu seçip onun arıtılması ile ilgili bir sunum hazırlayabilirsiniz. Yine ülkemizdeki uygulamalarından da örnekler vererek..
Biraz klişeleşmiş olabilir fakat Küresel Isınma başlığı altında bir sunum hazırlamaya girişip nedir?, ne değildir?, etkileri nelerdir?, vs. soruları ile zenginleştirebilirsiniz. Seçtiğiniz konuyu biraz da genel kültür açısından irdelemeniz sizin faydanıza olacaktır.
Ya da hepsini bırakıp ülkemizde "çevresel faaliyetler" adı altında yapılan "çevre katliamlarını" konu alan bir çalışma yaparsanız sunumunuza epey örnek bulabilirsiniz.. Böylece gündemin de içine derinlemesine girmiş olabilirsiniz
Benim aklıma ilk gelen genel konular bu şekilde. Fakat bunlar tabii ki hem spesifikleştirilip hem de çoğaltılabilir. O yüzden tekrardan kolay gelsin diyorum size..