Tehlikeli atık beyanları

Üyeler Görebilir
Sistem Eylül ayında yeniden açılacak deniyordu ancak henüz bir haber yok. Bilgisi olan var mı ?

Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk

yasmur hanım boş beyan için "Beyan Edilecek Atıklar" ve "Tesiste kullanılan yağlar" kısımlarını boş bırakıp direkt onay mı vermeliyiz ..? zira beyan kısımlarını boş bıramayıroruz pozitif değer girin deniyor.

Üyeler Görebilir
@Recep Harmandar
ulkudadaş bey sisteme girin kapasite bilgilerini faaliyet kodunu ve tesis bilgilerini düzeltin diğer kısımları hiç açmayın ve beyanı onaylayın bu şek denediniz mi?

Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk

o şekilde tahmin ettim ama denemeye yeltenmeden bir sorayım dedim :) çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz bu kadar soru sormam hem ilk defa yapmamız hemde uzun süre meslekten uzak kalmamız .

Üyeler Görebilir
Tesiste oluşan atıklar bertaraf sistemnie daha önce verilmediyse ve hangi kategoride olduğu belirlenmemişse boş beyan mı vermeliyiz ne yapılmalı acaba

Üyeler Görebilir
Tesisten çıkan yağlar makine şanzıman yağları ama analizleri yapılmamış atık yağ çıkışı yok diye beyan edilmiş öncesinde şimdi analiz yaptırıp kategorisi belirlenecek ama sistem 31 ine kadar açık diye biliyorum bu sene için boş beyan mı verilmeli ve atıklar da öyle hiç bertaraf tesisine gönderilmemiş uatf yok beyan etmek sakıncalı mı olur artık ocak ayından itibaren bertaraf tesisine gönderilse uatf ler alınsa bu sene boş beyan mı verilecek ne yapılmalı

Üyeler Görebilir
@seycan
Atık yağınızı lisanslı bir kuruma vermediyseniz beyan yapamazsınız. Boş beyan yapmalısınız. Bundan sonra cezai bir işlemle karşılaşmamak için, lisanslı bertaraf/ geri dönüşüm firmalarına vermelisiniz ve kategori belirlemelisiniz.

Üyeler Görebilir
@seycan

zaten şuanda 2011 beyanları yapılıyor.. 2013 tede 2012 beyanları yapılacak.. hiç bir yere atık göndermediyseniz beyan yapamazsınız.. bu durumda ya boş beyan olur yada miktarı çok azsa stokta bekletiliyor gibi olur..

Üyeler Görebilir
Bir şey daha sorayım firma bilgileri bölümü kapasite, nace kodu kısmı daha sonra değişimi mümkünmü ? birde kapasite kısmı doldurulurken hangi kaynak kullanılmalı Kapasite Raporu , Çed Raporu .. veya her yıla ait Yıllık işletme cetveli mi ?

Üyeler Görebilir
@Recep Harmandar
beyan yaptıktan sonra değişrtiremezsiniz ama seneye yani 2013 yılında yapacağınız beyanda değiştirebilirsiniz kapasite raporunu almanızda fayda var

Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk

Malesef daha kapasite raporu olmayan firmalar var bunlar içinde farklı alternatiflere yönelip Çedden veya yıllık üretim cetvelinden yararlandım sıkıntı yaşarmıyım

Üyeler Görebilir
@Recep Harmandar
Ben o acıdan düşünmedim hiç :) açıklama kısmı var sanırım kapasitenin yanında değil mi? o kısıma aldığınız kaynağı yazın yıllık üretim çetveli vs. yaşamazsınız :harika: