Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
31.03.2015 tarihinde yaşanan elektrik kesintisi sebebiyleonline.cevre.gov.tr adresinde yer alan
Atık Yönetim Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen Tehlikeli Atık Beyan (TABS) girişleri 01.04.2015 saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.
Merhaba sevgili meslektaşlarım. 2021 yılı işletmenin ekonomik sebeplerle aktif çalışamaması nedeniyle TABS beyanını yapmamış bulunmaktayım. Bu konuda ne yapabilirim ? Bu konu ile ilgili idari para cezaları il müdürlüğü denetimleri esnasında mı kesiliyor yoksa sistem üzerinden kontrol edilerek de kesilebiliyor mu ? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da bilgisi olan arkadaşların desteğini talep ediyorum..
Anonim (ea5a)Merhaba, ne olursa olsun atık beyanı boş da olsa yapılmalıdır. Ecbs açık olduğu sürece atık beyanı yapılmalıdır. Kimse anlamadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Denetim zamanı genelde son yapılan atık beyanı istenir ama bu geçmişe bakmıyorlar anlamına gelmez.
Zamanında (2018 yılı) danışmanlık hizmeti verdiğim bir maden tesisi maden sahasını işletmeye 1 sene ara vermişti. Bu durumu bağlı olduğumuz İl Müdürlüğü ile görüştük.
Onlardan gelen yönlendirme sonrası işletmenin aktif hale geçene kadar Çevre Kanunu ve bağlı bulunan tüm yönetmeliklerden muaf tutulması hususunda dilekçe ile beyanımızı verdik.
Olumlu karşılık almıştık.
Örnek teşkil etmesi açısından bu bilgiyi paylaştım.
İl Müdürlüğü ile görüşmeden hareket etmenizi tavsiye etmem.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.