Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası

Üyeler Görebilir
Bilindiği üzere ilgili yönetmelik hükümlerine göre ayda 1 ton ve üzeri atık üreticileri valilikten geçici depolama izni almakla yükümlüdür.

geçici depolama izni alabilmek içinde sanırım tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırmak gerekli?

Pratikte bunun uygulamasını yaşayan arkadaşlar oldu ise tecrübelerini paylaşmalarını dilerim.

Saygılarımla;
 
Üyeler Görebilir
@müberraa
3 tesisi içinde ayrı sigorta yaptırmalısınız ayrıca sigorta poliçesinde ruhsat numarası ve tarihi istiyorlar muhtemelen o yüzden istemişlerdir sizden ruhsatları
 
Üyeler Görebilir
patlatma için daha once sigorta yaptırılmış şimdi tehlikeli atık alanı için yaptırılacak. patlatmada ruhsat veren kurum emniyet mudurlugu olarak gecıyor. depo alanı ıcın bı yerden ruhsatmı almam gerekıyor. kafam karıştı. kuruma il çevremı yazalım dıye soruyor sıgorta fırmasıda.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar burda ciro ya bakıyorlar. Sattığınız atıklar varsa bunun üzerinden hesap yapıyorlar. bertaraf bedelli bunun içinde değil. Eğer tehlikeli maddede bulunduruyorsanız tiner boya vb. tehlikeli maddelerde sigortalanacak. bundada bu malzemelere ödenen miktar ( yıllık ) baz alıınıyor
 
Üyeler Görebilir
@merve.bayraktar
bizden de Çevre İzni Belgesi tarih ve Sayısını istediler, mali sorumluluk sigortası teklifi istediğimizde.
 
Üyeler Görebilir
Bence de Çevre İzni ile alakası olamaz. Çünkü uygunluk için geldiklerinde zaten baktıkları şeylerden biri Geçici Depolama İzni.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırması gereken tesisler, şartları vb. sorulara cevap veren bir mevzuat var mı? yönetmelik genelgel, tebliğ gibi
 
Üyeler Görebilir
Çok net ibareler yok yönetmelikte fakat Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Madde- 12' de Mali Sorumluluk sigortasından bahsedilmiş. Bir de ben şöyle bir şey buldum. Ekten inceleyebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@Cansu Bağ
Teşekkürler Cansu Hanım 12 maddedyi niceledim aslında sormak istediğim şu eğer bir tesiste az miktarda atık çıkıyor ve bu atıkları yıl içerisinde tesiste atık deposunda veya atıkların oluştuğu yerde ( Uluslar arası standartlara uygun) depolıyorsa bu sigortayı yaptırmak zorunda mı ben bazı tesislere yaptırdım çünkü özel nedenleri vardı (bazı kurumlar istedi) ama 20 lt atık yağı çıkan bir tesise bunu yaptırmak için yasal bir dayanak arıyorum. Dediğiniz maddeyi göstermeyi düşündüm ama kırmızı ile gösterilen kısım kafamı karıştırdı Çünkü tesisler 20 lt yağı geçici depolamak için kimseden izin almıyorlar. İnş en kısa zamnda bu konuya açıklık getirilir.

Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
MADDE 12 – (1) Tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, geçici ve ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunanlar, faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara ve çevreye verebilecekleri zararlara karşı ilgili yönetmelik ile belirlenen esaslara göre tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar. Sigorta yaptırma zorunluluğuna uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin verilmez.
 
Üyeler Görebilir
bize sözlü yaptığımız görüşmelerde; atık miktarına bakılmaksızın her tesisin atık yönetim planı hazırlamakla sorumlu olduğundan hareketle, işletme içerisinde atık depolama alanı oluşturmalı, saklama kaplarını yerleştirmeli ve atık yönetim planı içerisinde tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yapmış olması gerektiği belirtildi.

belirttiğiniz gibi pekçok tesisten 6 aylık süreçlerde söz konusu miktarlarda atık yağ oluşmakta. bu konu ile ilgili bir değerlendirme yapılması iyi olurdu gerçekten...
 
Üyeler Görebilir
Bu konuda çok haklısınız. Dün İl Çevre' yi arayıp sordum ben de. Atık miktarına bakılmaksızın sigortanın yapılması gerektiği söylendi. Söz uçar yazı kalır. Bu konuda Dilekçe vermeyi düşünüyorum ben.
 
Üyeler Görebilir
İl çevredekiler malesef bizleri anlamıyorlar. Bazı soruların cevabını vermiyorlar hatta bazen telefona çıkmıyorlar :) , bizleri bizlerle başbaşa bırakıyorlar
 
Üyeler Görebilir
bizde firma olarak benzer bir dilekçe verebiliriz. en azından genel bir görüş alınması için.. önemli bir konu kanımca
 
Üyeler Görebilir
olabilir. biz vermeyi planlıyoruz. ama mantıklı bir metin oluşturmak gerekir, bu konuda bir düzenleme yapılabilir mi denilebilir, diğer ciddi atık üreten ile pekte atık üretmeyen tesislerin aynı kefeye konmaması gerektiği belirtilebilir, bir yerde sigorta firmalarının da gelir elde edeceği anlatılabilir.. düzgün ifadelerle bu durum anlatılırsa işe yaracağını düşünüyorum.
 
Üst