Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası

Üyeler Görebilir
Bilindiği üzere ilgili yönetmelik hükümlerine göre ayda 1 ton ve üzeri atık üreticileri valilikten geçici depolama izni almakla yükümlüdür.

geçici depolama izni alabilmek içinde sanırım tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırmak gerekli?

Pratikte bunun uygulamasını yaşayan arkadaşlar oldu ise tecrübelerini paylaşmalarını dilerim.

Saygılarımla;
 
Üyeler Görebilir
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
Daha önceki yazışmalarda da sorulmuş fakat net bir cevap göremedim.
Sigorta firması geçen yıl gerçekleşen ciro ve bu yılki tahmini ciro ile çalışan kişi sayısını istemiş sadece, ona göre bir fiyat teklifi gönderecekler. Firmanın cirosuyla, senede 3 tonluk atığın sebep olacağı sigorta priminin arasındaki bağlantı nasıl kurulacak?
Bazı arkadaşlar bertaraf/geri dönüşüm firmalarından, verilen atıklara karşılık aldığımız ücreti ciro olarak belirteceğimizi yazmış; çok anlayamadım aslında. Bertaraf için bizim verdiğimiz paraları da düşecek miyiz ozaman?
Bir başka bakış açısı da emtea miktarına göre ciro belirlemek. Geçici depolama alanında ki atık miktarının cirosu da nasıl hesaplanır bilemiyorum. :(
 
Üyeler Görebilir
örneğin 2016 yılında atıklarınızın bertarafının maliyetini sigortacınıza söylediğinizde o aralığı seçecektir. Sigorta oldukça düşük maliyetle poliçeleştirilmektedir. Şirket cirosuyla ilgisi bulunmamaktadır.
 
Üyeler Görebilir
Sigorta talebim üzerine doldurmamı istedikleri belgeler ekte. Bir de araç için mi şirket için mi diye sordular. Araç kısımlarını boş bırakın dediler. Ne yıllık atık tonajını, ne maliyetini, gerekli mi diye sormama rağmen istemediler.
 

Ekli dosyalar

  • tehlikeli madde1.jpg
    tehlikeli madde1.jpg
    82.8 KB · Görüntüleme: 93
  • tehlikeli madde2.jpg
    tehlikeli madde2.jpg
    50.2 KB · Görüntüleme: 83
Üyeler Görebilir
@gyeldas kontamine ambalajınız var geçici depoluyorsunuz poliçenizin olması gerekir, madeni yağ satışı yapıldığını söylüyorsunuz yıllık satışı ciro olarak yazın ben öyle yapıyorum. Atık miktarının cirosu vs. bunları ilk kez duydum. Birde fiyatın daha çok ciro ile belirlendiğini söylediler atık tonajı gibi bir bilgi istemiyorlar ben teklif toplarken vergi levhası çalışan sayısı adres ve alınmışsa iş yeri açma ve çalışma ruhsatıyla teklif topluyorum. Form falan doldurmuyorum. Üstelik sizin fiyat teklifi istediğiniz aynı acente de bu böyle oluyor, formu size doldurtarak uğraşmak istememişler sanki :)
 
Üyeler Görebilir
Ekli dosyadaki tablo 5'de hangi kapsama girdiğinizi belirleyebilmek için atıkların satış hasılatı veya kullanım tutarı bilgisi istenmektedir. Bahsedilen ciro şirket cirosu değildir. Ayrıca o kadar çok soru dediğiniz iletişim bilgilerinden ve tehlikeli madde sınıfı bilgisinden ibaret. Bu kadarcık işi gözünüzde büyütmeyin.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Bu durumda atık miktarımız oldukça düşük olduğundan 325.000 TL'ye kadar olan kısma giriyoruz sanırım.
Fakat benim tam anlamıyla sormak istediğim de zaten bunun net hesabı: Satış Hasılatı/Kullanım Tutarı nasıl hesaplanır?
 
Üyeler Görebilir
@gyeldas Eğer tehlikeli atıklarınızın bertarafı için para ödüyorsanız ödediğiniz ücret, tehlikeli atıklarınız karşılığında para alıyorsanız aldığınız ücreti belirtmeniz gerekiyor. Farklı atıklarınız için her iki durum da mevcutsa ikisini topluyorum ben. Yani atıklar için gerçekleştirilen toplam para akışı gibi. Girdi ya da çıktı olması önemli değil. (Mantıklı mı, hayır. :) Ama böyle yapılması isteniyor.)
 
Üyeler Görebilir
hastanelerin tehlikeli atık alanları için mali sorumluluk sigortası yaptırma zorunluluğu var mi? hastanenin atık yönetim planını il çevre müdürlüğüne sundum eksiklik mali sorumluluk sigortası olarak geldi. fakat hastane, kamu hastaneleri birliğinin tüm sağlık kuruluşları muaf olduğunu söylemiş diyor? ne yapmam gerekiyor???
 
Üyeler Görebilir
@Meryem Ötün Muaf olduğuna dair imzalı bir belgeyi İl müd. götürüp yeniden görüş alınmalı (bence). Fakat atık yönetim planı eki olarak il müdürlükleri artık mali sorumluluk sigortası istiyorlar.
 
Üyeler Görebilir
Hastanenin aşağıdaki kapsamda olduğuna dair bir yazı alınmalı ve bu karara atıfta bulunarak il müdürlüğüne sunulmalı.

TEHLİKELİ MADDELER İÇİN YAPTIRILACAK SORUMLULUK SİGORTALARI HAKKINDA KARAR
R.G. Tarihi: 11.3.2010
Kapsam dışında kalan kuruluşlar

MADDE 5- (1) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu eki (I) sayılı cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri bu Karar kapsamına dahil değildir.
1 (2) Bu Karar kapsamındaki sigorta ile aynı teminat içeriğine sahip olmak kaydıyla Hazine Müsteşarlığının belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde dahili fon bulunduran gerçek ve tüzel kişiler bu Karar kapsamındaki sigorta yükümlülüğünden muaftır.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Tehlikesiz atıkların geri dönüşümünü yapan firmayız. Tehlikeli atıkları depolamak için konteynırımız mevcut. Yılda 50 kg. altında tehlikeli atığımız oluyor. Teh. Mad. için yapılacak sorumluluk sigorta için 1250 tl gibi bir fiyat veriyor sigortacılar normal mi bu fiyatlar?
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar,
Bizim bir firmamız var sadece paketleme yapıyor. Atık Yönetim Planı hazırladım ama Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası yok firmanın. Planda bu belgeyi de istiyor. Bunu yaptırması zorunlu mu? Tehlikeli olarak tesiste fluorasan çıkarsa çıkar. Şuan da oluşum yok. Ne yapmalıyım
 
Üyeler Görebilir
@sagapoo Merhaba,
Paketleme olsa bile floresan çıkma ihtimali vardır. Ofislerinizde kartuş atığı ve atık pil çıkışı da muhtemelen oluşacaktır. Bunlar da tehlikeli atık olduğu için 1 kg dahi olsa bile tehlikeli atık oluşumu varsa sigorta yaptırılması gerekiyor.
 
Üst