Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi başvurusunda bulunan veya belge sahibi olan firmalarda çalışan arkadaş var mıdır? Tecrübelerine ihtiyacımız var.

Ekte paylaştığım mevzuata göre yürürlülük tarihi 01.09.2014'tür.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@Sertaç Kelebek Danışmanlık bildiğim kadarıyla yok lakin ; Bununla ilgili olarak, Ulaştırma Bölge Müdürlüğünüzü arayabilirsiniz. Çünkü bu faaliyet belgesi, dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan kapsamında olduğu için Ulaştırma Bakanlığının ve Bölge müdürlüklerinin birbirine zıt cevapları olabiliyor.Bu konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığını arayarak((0-312-2031000) Cemalettin Bey Dahili: 3920, Ufuk Bey Dahili: 3924 'den sektörünüzü belirterek bilgi alabilirsiniz.

Bu Arada Danışmanlık için TUGEM'e (
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
) Başvurun
 
Üyeler Görebilir
Merhaba

Bir sorum olacaktı Bizim Hammaddemiz Demir Çelik Fabrikalarından çıkan Baca tozunu 50 tonun üzerinde olduğu için bu tehlikeli madde faliyet belgesini alacakmıyız ?
 
Üyeler Görebilir
Bursa Ekoloji Danışmanlık Endüstriyel Atık Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şti. olarak bünyemizde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulunmaktadır. Bu kapsamda bir süredir danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
 
Üyeler Görebilir
il çevre müdürlüğü kendilerinin inceleme formu vardı onu bize vermişlerdi bu belgeleri hazırlayın gelin diye (bahsi geçen belge ektedir). ancak farklı sebeplerden dolayı başvurumuz ertelendi. istenilen evrakların yanında "t" yazanlar taahütnamelerdir.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
ben belge başvurusu nasıl oluyor diye sormuştum(araç lisansı değil, üretim yapan işletmeler için), daha sonra çözümü bulunca da burayı boş bırakmayayım, belki birilerinin daha işine yarar diye düşündüm.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi düzenlenmesi yönergesinin ek-1 indeki dilekçe ve içerisinde istenen evraklarla ( Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Odası Faaliyet Belgesi, Noter Onaylı İmza Sirküleri, Adli Sicil Belgesi ) birlikte bağlı bulunduğunuz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne evraklarınızı iletiyorsunuz. Evrak tesliminde size, belge parası olarak 500 TL yatıracağınız hesap bilgilerini içeren bir evrak veriyorlar. O evrak ile paranızı Ziraat ya da Vakıfbank Şubesine elden yatırıp, dekontu ile evraklarınızı teslim ettiğiniz yere gidip belgenizi alıyorsunuz.
 
Üyeler Görebilir
@katıger
Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) paralelinde hazırlanan “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik” 24/10/2013 tarihli ve 28801 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu yönetmeliğin,”Yetki Belgesi Sahibi Olma Zorunluluğu” başlıklı 6. maddesinin 3.fıkrasında “Bu Yönetmelik ve ADR’ye göre tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında faaliyet gösteren, dolduran, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank-konteyner/taşınabilir tank işletmecileri, bu faaliyet alanlarından biri veya birden fazlası için Bakanlığa başvurarak “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi” alması zorunludur. Bu kapsamda faaliyet belgesinin 1 Eylül 2014 tarihine kadar alınması zorunludur. Faaliyet Belgesi’nin bu tarih itibarı ile alınmamış olması halinde faaliyetlere müsaade edilmeyeceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ekteki “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge” bakanlık tarafından 10.04.2014 tarihli ve 15341 sayılı onayı ile yürürlüğe girmiştir.
 
Üyeler Görebilir
@s.akgün
Ekteki örnekteki, kırmızı soru işaretli olan bölgeleri kendine göre doldurup,kutucuklardan Yönerge kapsamında hangisi oluyorsanız, ona bir check işareti atarak,ekleriyle beraber başvuru yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

Üst